Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Приміщення у будинку “Сокола” здали під буфет?

Цільове призначення цих площ – для розміщення ресторанів, кафе, барів, буфетів, кафетеріїв, що здійснюють продаж товарів підакцизної групи.

Пів сотні квадратних метрів на І поверсі пам’ятки культурної спадщини – будинку “Сокіл” – міські урядники запропонували в оренду на 5 років. Стартова ціна сягала майже 8400 грн/міс. Єдиний учасник запропонував  на 60% більше.

Інформатор Коломия розповість деталі.

Система, на жаль, приховала дані переможця/переможниці. Відомо тільки, що підприємець чи підприємиця запропонували 14 000 грн/міс за  50,5 м² нежитлових площ у приміщенні історичного будинку товариства “Сокіл”. Зала, яку здає управління культури та туризму в оренду знаходиться на першому поверсі: ліворуч від головного входу, раніше тут розміщувалась гардеробна.

Цільове призначення цих площ – для розміщення ресторанів, кафе, барів, буфетів, кафетеріїв, що здійснюють продаж товарів підакцизної групи.

Виходить 1 м² площі у будинку “Сокола” обійдеться орендарю у 277 грн. Наразі протокол ще не підписаний.

Нагадаємо, що будівля має охоронний номер №575 і є пам’яткою культурної спадщини.

Нагадаємо, будівля товариства “Сокіл” роками простоювала без догляду. І тільки навесні 2022 року ці приміщення воскресили. Будинок став домом для Коломийської філармонії та місцем проведення сотень культурних події у громаді. Пригадати історію відновлення пропонуємо у статті Як коломийський “Сокіл” перетворюється на Фенікса.

Стан приміщення оцінено, як задовільний. Орендодавець дозволяє самостійно забезпечити цю залу всіма інженерно-технічними мережами відповідно до будівельних норм і санітарно-гігієнічних вимог.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору