Коломия До сайту

Московський батюшка з Прикарпаття у сербському фільмі скаржився на гоніння УПЦ МП

У Сербії презентували  пропагандистську кінострічку “Люди Христові – наш час”, в якому висвітлюється буцімто гоніння УПЦ мп. Зокрема, у фільмі взяв участь священник Руслан Калинчук родом з Надвірнянщини. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на hromadske.

Про презентацію фільму написали сербські пропагандистські ресурси “Sputnik Србија” та газета “Политика”. Роспропаганда декларує, що стрічку зняли щоби висвітлити про “Голгофу Православ’я в сучасному світі, а особливо в Україні, де є не тільки безбожжя та нелюдяність, а й ракетні удари”.

Участь в створенні фільму взяв й священник родом з Надвірнянського району Руслан Калинчук, який у 2023 році втік з України до рф. Протягом останніх місяців він постійно з’являється в ефірах пропагандистських російських телеканалів, а також є ведучим одної з радіостанцій московської православної церкви.

За словами Руслана Калинчука, “київський режим під впливом Заходу конфісковує храми та ув’язнює священників”. Також він розповідає, що висвітлене у кінострічці “є лише частиною терору” проти вірян УПЦ МП.

Священник стверджував, що “київський режим під впливом Заходу конфісковує храми та ув’язнює священників”. За його словами, показане у фільмі “є лише частиною терору” проти “віруючого народу України”.

Наразі невідомо чи показуватимуть фільм в кінотеатрах Сербії.

Проросійського священника Руслана Калинчука ще з березня 2024 року розшукують за ч. 3 ст. 161 (розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, вчинене організованою групою), ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com