Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

На фасаді ліцею у Коломиї встановлять барельєф ще одному письменнику

На фасаді ліцею у Коломиї встановлять барельєф трьом письменникам

На наступній сесії Коломийської міської ради депутати розглядатимуть питання про встановлення барельєфу громадським діячам і письменникам. Ініціативі пішла від голови міської громадської організації “Конгрес української інтелігенції Коломийщини” Ольги Руданець.

Повідомляє Інформатор Коломия.

У проєкті рішення йдеться про встановлення на фасаді Коломийського ліцею №1 ім. В. Стефаника барельєфу трьом відомим випускникам цієї школи:

Павличкові Дмитру Васильовичу – Герою України, державному і політичному діячу, дипломату, письменнику, поету і перекладачу, лауреату Державної премії ім. Тараса Шевченка;

Іваничуку Євгену Івановичу – політв’язню, письменнику, громадському діячу;

Іваничуку Роману Івановичу – Герою України, державному і громадському діячу, письменнику, лауреату Державної премії ім. Тараса Шевченка, почесному громадянину м. Коломиї.

Відповідні заяви надійшли від рідних письменників.

Автором всіх трьох барельєфів є відомий скульптор і фотограф з Коломиї Роман Захарчук.

Але барельєфи Роману та Євгену Іваничук уже готові й встановлені на фасаді школи. Відкриття меморіальної таблиці Дмитру Павличку планується у перших числах жовтня.

 Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору