Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Національному природному парку “Гуцульщина” незаконно вирубили дерев на 3,4 млн грн

В Національному природньому парку "Гуцульщина" незаконно вирубили дерев на 3,4 млн грн

Протягом 2022 року на території Національного природного парку “Гуцульщина” під призмою санітарних рубок незаконно вирубали 1320 дерев та завдали збиток на 3,4 млн грн. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на прокуратуру області.

Слідство встановило, що четверо учасників групи зловживали своїми службовим становищем щодо незаконної порубки дерев в лісі. Відтак, організатор групи – виконувач обов’язків директора лісгоспу разом лісничим та двома інженерами видавали лісорубні квитки для проведення незаконних вирубок в НПП “Гуцульщина”.

За такою схемою було зрубано 1320 дерев та завдано збитків на 3,4 млн грн. За фактом правопорушення до суду скеровано обвинувальний акт за незаконну порубку лісу та зловживання службовим становищем.

За клопотання слідчих майно правопорушників арештовано, а також прокурори пред’явили цивільний позов задля відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування здійснювали управління ДБР у Львові, Управління СБУ в Івано-Франківській області та Управління стратегічних розслідувань на Прикарпатті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору