Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У власність Матеївецької сільради протиправно передали землі вартістю 87 млн грн

У власність Матеївецької сільради протиправно передали землі вартістю 87 млн грн

Землі лісового фонду вартістю 87 млн грн були протиправно передані у власність Матеївецької сільської ради ще кілька років тому. Коломийські прокурори звернулися до суду та повернули їх державі.

Деталі від обласної прокуратури публікує Інформатор Коломия.

Йдеться про земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 6,5 га та вартістю 87 млн грн.

Прокурори встановили, що ці землі були протиправно передані у власність Матеївецької сільської ради на підставі наказу територіального органу Держгеокадастру. У 2018 році їх вилучили із постійного користування Коломийського спеціалізованого агролісгоспу та передали у комунальну власність, змінивши цільове призначення землі.

Відтак втрутились прокурори Коломийської окружної прокуратури.

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області позов прокуратури задоволено, скасовано передачу цих земель та повернуто їх у власність держави.

До слова, нещодавно Коломийські прокурори подали позов до Матеївецької сільської ради та Головного управління  Держгеокадастру області щодо повернення майже 6 гектарів лісу, вартістю понад 173 млн грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору