Коломия До сайту

Абсурд чи такий задум? | Після корупційного скандалу на 1,4 млн грн влада Коломиї взяла фігуранта на “масну посаду”

За матеріалами досудового розслідування 38-річного директора комунального підприємства у Коломиї звинувачують у підробленні офіційних документі, заволодінні чужим майном у складі організованої групи, а головне – у завданні державі збитків на майже 1,4 млн грн. 

Міський голова визнав, що обвинувачуваний очолював комунальне підприємство Коломиї, а нині… займає високу посаду у Коломийські міській раді.

Журналісти Інформатора Коломия запитали у Богдана Станіславського напряму: чому ця особа після звільнення з комунального підприємства і звинувачень слідчого управління була призначена в управління комунального господарства.

Скріншот офіційного повідомлення по справі корупційної схеми й розкрадання бюджетних коштів

За інформацію з джерел наших журналіства стало відомо, що, вочевидь, йдеться про колишнього керівника КП “Коломиятеплосервіс”. Це підтверджує і той факт, що справа стосувалася саме робіт мереж теплопостачання та переобладнання систем опалення в закладах освіти. Міський голова підтвердив це сьогодні, 25 вересня, на брифінгу.

Зокрема в офіційній заяві Нацполіції зазначають, що в умовах воєнного стану з вересня 2022 до липня 2023 років цей директор зі своїм приятелем укладав прямі договори (без проведення тендерів).

Але і це не все: він же укладав договори по закупівлях за завищеними цінами зі ще одним спільним знайомим – 53-річним підприємцем.

Деталі: Директора комунального підприємства звинувачують у розкраданні бюджетних коштів на суму майже 1,4 млн грн.

Тоді правоохоронці провели обшуки за місцями проживань та в робочих кабінетах фігурантів. Речові докази протиправної діяльності вилучено.

“Таким чином, комунальному підприємству були виділені бюджетні кошти на проведення капітального ремонту, реконструкції теплових мереж та переобладнання котелень у двох навчальних закладах. Злочинними діями підозрювані завдали державі збитків на понад 1,3 млн грн”, – йшлося у повідомленні слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області.

Що відповів Станіславський на пряме запитання преси?

На брифінгу 25 вересня Інформатору вдалось запитати, чи правда, що колишнього директора КП, якого підозрюваного у підробці документів та завданні збитків разом із спільниками на майже 1,4 млн грн, нещодавно призначили заступником начальника управління комунального господарства.

Голова підтвердив, займає високу посаду у комуналці Коломиї:

“Це нерівноцінні посади, причому тут…  – почав пояснювати Богдан Станіславський. – Там директор комунального підприємства, а тут він перейшов як працівник місцевого самоврядування”.

Читайте також: Антипремія “Найбільша премія начальства ратуші-2023”

Вочевидь, нічого дивного у цьому міський голова не бачить.

На запитання, чи нормально, що людина, щодо якої висунули такі серйозні звинувачення (корупційна схема, розкрадання, підроблення документів) працює на високій посаді в структурі Коломийській міській раді Богдан Станіславський відповів, що “наразі немає рішення суду, за яким його визнали винним”.

Чому ж не усунули від займання посад допоки тривають суди? До прикладу у випадку зі звинуваченнями щодо директора гімназії імені Грушевського, його і без вимоги прокуратури одразу ж звільнили.

“Прокуратура при всій повазі не є судовим органом. Тільки суд визначає,чи винна людина чи ні. Ми не можемо людей звинувачувати в чомусь, поки немає рішення суду”, – сказав Станіславський на це.

Журналістка перепитала:

“Але вам комфортно працювати з людиною, яку звинувачують в розтраті комунальних грошей?”

На це міський голова Коломийської громади прямо не відповів. Після невеликої паузи повторив попереднє твердження іншими словами:

“Дивіться, рішення суду є вирішальним . Все інше – людина невинна”.

Отож наразі коломиянам залишається очікувати судового процесу й сподіватися, що до вироку цей посадовець утримається від протиправної діяльності.

Нагадаємо ще, що за фактами, які зібрали слідчі, колишньому директору комунального підприємства та його двом спільникам повідомили про підозру в заволодінні в складі організованої групи чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та у службовому підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Спільникам чоловіка обрано запобіжний захід – домашній арешт, а йому – заставу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com