Коломия До сайту

Дрони, які Коломия закупила влітку, не доставили вчасно

В липні-серпні Коломийська міська рада вдруге за цей рік провела закупівлю дронів для військових. 20 “мавіків” мали доставити до 20 вересня, але цього так і не сталося.

Детальніше розповідає Інформатор.

Нагадуємо, у липні 2024 року Коломийська міська рада оголосила тендер на придбання 20 квадрокоптерів: 5 шт DJI Mavic 3T Thermal, 5 шт DJI Mavic 3 Classic та 10 шт DJI Mavic 3 PRO. Очікувана вартість закупівлі становила 2,3 млн грн.

На участь у тендері подалось 5 учасників. Найнижчу ціну запропонував ТОВ “ЖТК”, з яким і уклали договір 8 серпня на 1 679 000 грн. Згідно угоди, “мавіки” мали доставити до 20 вересня цього року. Їх закупляли для 77-го батальйону територіальної оборони.

Втім, міський голова Коломийської громади повідомив, що умови договору були порушені і станом на 24 вересня дрони так і не доставили.

“Це жахлива ситуація, бо дрони військовим потрібні вже і зараз. В усному форматі з постачальником навіть була домовленість, що частина квадрокоптерів приїде швидше. Але ось який ми маємо результат”, – стверджує мер Коломиї.

За його словами, тепер Коломийська міська рада оголосить нову закупівлю 20 дронів, щоб захисники їх отримали якомога швидше.

Водночас договір з ТОВ «ЖТК» не розривають. Дрони мають бути поставлені, але з урахуванням штрафних санкцій, які збільшуються за кожен день затримки. Якщо до кінця року ситуація не зміниться, то розбиратися будуть у судовому порядку, заявив міський голова Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com