Коломия До сайту

Хто може отримати ваучер на безоплатне навчання від Державної служби зайнятості?

Державна служба зайнятості пропонує українцям отримати ваучер на навчання. Це можливість як підвищити кваліфікацію, так і пройти перепідготовку. 

Інформатор Коломия розповідає більше з посиланням на budni.robota.

Наразі у переліку Міністерства економіки України є вибір із 124 професій та спеціальностей. Право на ваучер мають такі категорії людей:

Та, варто зауважити, що ваучер не можуть отримати особи, які зареєстровані як безробітний чи проходили протягом останніх трьох років перепідготовку коштом Фонду державного соціального страхування. А також ті, хто не має професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти.

Такий ваучер покриває освітні послуги на суму 30 280 гривень. Він не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тож якщо вартість навчання перевищує максимальну вартість ваучера, людина або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

Як отримати ваучер на навчання? 

Охочим слід звернутись до будь-якого найближчого центру зайнятості у своєму місті або ж подати онлайн-заявку на сайті Державної служби зайнятості.

Заповнюючи форму, потрібно вказати:

ДО СЛОВА, РЕКЛАМУ НА САЙТІ ІНФОРМАТОР МОЖНА ЗАМОВИТИ ТУТ: