Коломия До сайту

Навіки 23… До Коломиї на вічний спочинок повернувся юний Герой Антон Дмитерко

Війна принесла ще одну трагічну звістку в Коломийську громаду. Місто втратило 23-річного воїна, щирого патріота, цвіт української нації – Дмитерка Антона Івановича. Завтра, 27 вересня, мешканці Коломиї та небайдужі зможуть гідно провести Героя в останню дорогу.

Інформатор Коломия висловлює слова щирого співчуття рідним та близьким Антона.

Коломиянин Антон Дмитерко народився 25 липня 2001 року.

До початку повномасштабного вторгнення юний захисник приєднався до лав ССО, свідомо обрав шлях боротьби за українську незалежність. Обороняв країну як старший солдат, оператор групи спеціального призначення 140-го окремого центру спеціальних операцій.

“Друг Тоха був не просто співзасновником руху – ультрас «Покуття» — він став душею його та завжди підставляв надійне плече побратимам. Вірний своїм переконанням, він активно допомагав ВО «Тризуб» ім. С. Бандери, вкладаючи душу в кожну справу. Антон був людиною, на яку можна було покластися, та його невтомна відданість ідеям національної держави назавжди залишаться прикладом”, – поділилися на сторінці ВО «Тризуб».

Антон загинув на фронті, виконуючи бойове завдання на Курському напрямку 12 вересня 2024 року.

Вдовою залишилася молода дружина, батьки втратили сина, сестра – брата… А Коломийська громада втратила мужнього та вірного патріота.

Сьогодні, 26 вересня, скорботний кортеж з тілом Антона прибув до рідного дому воїна, де пройшло прощання, пізніше траурна процесія вирушила до церкви священномученика Йосафата, де попрощатися з Антоном змогли близькі та небайдужі.

О 18 годині  тут розпочнеться парастас, а потім читатимуть Псалтир.

Чин похорону відбудеться у п’ятницю, 27 вересня. Початок о 10 годині. Поховають воїна на Алеї Слави у Коломиї.

Вічна пам’ять Герою…