Коломия До сайту

Сьогодні у Голоскові проведуть в останню путь “Едельвейса” Василя Романюка

Василь Романюк воював у складі коломийської 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Він загинув від ворожого дрона-камікадзе на Донеччині. Громада Отинії на коліна зустрічала полеглого Героя-земляка, а потім із “Едельвейсом” прощалися у Коломиї. Сьогодні, 26 вересня, воїна проведуть в останню земну дорогу в рідному селі Голосків. 

Інформатор Коломия ще раз висловлює співчуття рідним, близьким та побратимам воїна.

Василь Романюк із села Голосків Отинійської громади був військовослужбовцем 10-ї ОГШБр “Едельвейс”. Він мобілізувався до війська 17 червня 2024 року. На захист країни воїн став на посаді стрільця-оператора в складі 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону. Василь гідно боронив Батьківщину й віддав життя за незалежність, територіальну цілісність України, мирне та спокійне життя кожного з нас.

Воїн загинув 22 вересня 2024 року в результаті роботи ворожого дрона-камікадзе в ході ведення бойових дій зі збройними формування російської федерації поблизу населеного пункту Виїмка, Бахмутського району, Донецької області. Герою назавжди залишиться 53 роки…

У загиблого Героя Василя, залишилась донька, мама, брати та сестри.

25 вересня Отинійська громада попрощалась із своїм Героєм на центральній площі біля памʼятника Тарасу Шевченку в селищі Отинія. Далі відбулось прощання на території меморіалу «Кожному поколінню — своя війна» у м. Коломия, опісля, загиблий-захисник прибув до рідного батьківського дому у с. Голосків, вул. Довбуша 38.

Чин похорону розпочнеться 26 вересня о 12:00.

Вічна пам’ять захиснику…