Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як правильно відповісти на питання від роботодавця про слабкі сторони

Нерідко на співбесідах роботодавці можуть розпитувати кандидатів про їх слабкі сторони, та чи варто чесно відповідати на такі питання?

Інформатор Коломия розповідає більше з посиланням на dev.ua

Як зазначив розробник Software Engineer Костянтин Бурлай питання на співбесіді про слабкі сторони або про суперсилу, це зазвичай питання-тест.

А ще це дуже гарна нагода, щоб показати себе у вигідному світі. Та для цього треба уважно прочитати вимоги для конкретної вакансії й зробити «слабкою стороною» те, що там не згадується, як ключова якість кандидата.

Наприклад, якщо ви боїтеся ставити конкретизуючі питання після того, як вам дали задачу, бо боїтеся виглядати некомпетентним, спробуйте відповісти щось на кшталт:

«Раніше мені було складно ставити запитання, тому що я побоювався, що це створить враження, ніби я не до кінця розумію завдання або не підготовлений. Але з часом я зрозумів, що запитання насправді свідчать про залученість та бажання розібратись у питанні глибше. Я свідомо працював над цією звичкою: кожного разу, коли у мене виникала невпевненість, я нагадував собі, що чим раніше я поставлю питання, тим краще буде для всієї команди. Це допомогло мені стати ефективнішим у роботі та сприяло швидкому навчанню. Тепер я бачу в запитаннях не некомпетентність, а командну роботу, коли кожен працює на результат.»

Як зазначив Констянтин, це показує вашу здатність працювати над собою і робити висновки. І це саме те, що шукають рекрутери: не відсутність недоліків, а здатність їх долати.

ДО СЛОВА, РЕКЛАМУ НА САЙТІ ІНФОРМАТОР МОЖНА ЗАМОВИТИ ТУТ:

  • Адреса редакції: м. Коломия, вул. Січових Стрільців, 23
  • Телефон для зв’язку: +380 96 545 8237
  • Електронна адреса: kl.informator@gmail.com

Нагору