Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який стан укриття гімназії імені М.Грушевського в Коломиї

Який стан укриття гімназії імені М.Грушевського в Коломиї

Укриття Коломийського ліцею “Коломийська гімназія імені Михайла Грушевського” знаходиться в одному з найстаріших підвальних приміщень в місті. Але з початком повномасштабного вторгнення довелось відремонтувати сховок, щоб учні мали можливість продовжувати навчання в безпеці.

Директорка Коломийського ліцею імені М. Грушевського Вікторія Гриджук показала укриття журналістці Інформатора та поділилась деталями.

Укриття Коломийської гімназії розміщується в підвальному приміщенні. Сховище просторе, добре освітлене та має хорошу вентиляцію. Загальна місткість укриття – 550 осіб, тож тут поміщаються всі учні та працівники школи, що дає змогу навчатись в одну зміну.

Як розповіла директорка ліцею, на початку повномасштабного вторгнення сховище було захаращеним та не готовим до експлуатації, адже є підвальним приміщенням історичної споруди, яке довго не використовували. Однак, після 24 лютого 2022 року спільними силами батьків та працівників закладу в укритті вдалося навести лад.

Цьогоріч тут вже встигли провести капітальний ремонт каналізації та водовідведення. Також господарським методом відремонтували кімнати сховища – побілили та залатали діри в стінах.

Ось такий вигляд мали стіни укриття до проведення ремонтних робіт. Фото директорки гімназії Вікторії Гриджук

 

Спонсорським коштом встановили нові туалети на дві кімнати – для хлопчиків і дівчаток. У вбиральні є сучасні рукомийники з сенсорними кранами.

За словами очільниці навчального закладу, ремонт в укритті робили як і своїми силами, так і за кошт з міського бюджету.

До реконструкції сховища фінансово долучились і батьки учнів школи. За їх кошт закупили вапно для шпаклювання стін та постелили покриття на підлозі. Роботи розпочали в липні цього року, а завершили в середині вересня. З допомогою в облаштуванні укриття також допомогла коломийська будівельна фірма. На капітальний ремонт каналізації та водовідведення витратили 1 млн грн.

Зараз в укритті побілені стіни, оновлена підлога, проведено освітлення та вентиляція приміщення. У сховку є кулери з питною водою та облаштовані місця для розміщення кожного класу, також є запасний вихід. Однак, за словами Вікторії Гриджук, кілька кімнат все ще потребують ремонту.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору