Коломия До сайту

За оборону позицій після поранення: воїна Ігоря Цюрака з Надвірнянщини відзначили почесною нагородою

Солдат Цюрак Ігор Михайлович став на захист Батьківщини у 2023 році. З того часу побував на різних напрямках й тримав оборону позицій навіть після поранення. Нещодавно його відзначили почесною нагородою.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Зіновія Андрійовича

Проживає Ігор у селі Лоєва, Надвірнянського району. 10 березня 2024 року військовослужбовець вийшов на визначені позиції в групі закріплення й своїми мужніми, вмілими та професійним діями забезпечив виконання поставленої задачі, закріпився на визначеній позиції чим не допустив захоплення позиції ворогом.

Позицію Ігор утримував 12 днів, перебуваючи під постійним вогневим впливом противника, 19 березня 2024 року в ході виконання завдань, внаслідок скиду з БПЛА отримав пораненн, однак продовжував вести оборонні дії не покидаючи позиції.

Пізніше Ігоря евакуювали до стабілізаційного пункту 22 березня 2024.

За проявлену мужність головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський нагородив його нагрудним знаком “Золотий Хрест”. Такою нагородою відзначаються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання завдань під час бою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.