Коломия До сайту

Благодійний вечір пам’яті Героя України Михайла Яворського провели у Чикаго

Рідні Героя України Михайла Яворського з Коломиї організували в американському місті Чикаго вечір пам’яті до дня народження воїна. Захід був благодійним – на ньому збирали кошти для бригади, в якій служив Михайло. Відтак рідним Героя вдалося зібрати майже 30 000 $ для українських захисників.

Передає Інформатор Коломия, посилаючись на коментар сестри військового Зоряни Яворської Суспільному.

Михайло Яворський народився у Коломиї, тут й провів своє дитинство. Ще в юнацькому віці він із сім’єю переїхав у США, закінчив школу в Чикаго, де й прожив більшу частину свого життя. Там одружився й виховував доньку. 4 роки служив в американській армії. Працював у сфері ІТ-технологій.

Втім, у перші дні повномасштабного вторгнення Михайло прилетів до України та добровільно приєднався до ЗСУ. Служив старшим солдатом, стрільцем у складі 67-ої окремої механізованої бригади. Воював на Херсонському, Миколаївському, Харківському, Донецькому та Луганському напрямках. Мав позивний Чикаго.

Михайло загинув вночі 25 травня 2023 року на території Серебрянського лісництва. Та в останні години свого життя Михайло встиг врятувати життя кількох побратимів. Коли повернувся за третім, поруч розірвався ворожий снаряд, від якого Михайло загинув на місці. Похований воїн у Чикаго. Про нього кажуть, що він був справжнім патріотом. Дуже хоробрим та мужнім.

В травні 2024 року Михайлу Яворському посмертно присвоїли звання Героя України.

19 вересня цього року Михайлові мало б виповнитися 44 роки. Його рідні вирішили провести у Чикаго благодійний вечір пам’яті.

Рідні Героя України Михайла Яворського з гуртом “Антитіла” на вечорі пам’яті в Чикаго.

Майже дві сотні представників української діаспори зібралися, щоб вшанувати пам’ять воїна – прийшли рідні, друзі, побратими Михайла Яворського та ветерани.

“Мета заходу — вшанування пам’яті мого брата, його великої пожертви, подвигу, а також виконання його волі та бажання, щоб я продовжувала підтримувати й допомагати його побратимам навіть у випадку, якщо з Михайлом щось станеться. Тож на цьому вечорі була і благодійна частина”, — розповіла Зоряна Яворська.

На заході виступали українські артисти, зокрема гурт “Антитіла”. Гості мали змогу задонатити на підтримку українських військовослужбовців.

“Як результат, нам вдалося назбирати майже 30 тисяч доларів. Усі гроші будуть спрямовані на підтримку Михайлових побратимів. Хлопці складають списки, що їм потрібно, і я висилаю їм”, — додала Зоряна Яворська.

Інформатор схиляє голову перед Героєм, який поклав своє життя за нашу країну. Вічна пам’ять Герою!