Коломия До сайту

Коломияни провели в останню путь Героя Антона Дмитерка

27 вересня мешканці громади прощалися з відважним захисником та вірним патріотом 23-річним Антоном Дмитерком, який поліг у бою за вільну Україну.

Інформатор Коломия щиро співчуває рідним та близьким Героя.

Антон Іванович Дмитерко народився 25 липня 2001 року в сім’ї вчителів Марії та Івана. З дитинства Антон захоплювався спортом, з юних літ відвідував секції боротьби та футболу. Навчався у Коломийській школі №1, пізніше в Івано-Франківському фізкультурному коледжі, здобув вищу освіту в університеті на спортивному факультеті.

Антон був активним учасником молодіжних патріотичних організацій.

У родині Антон отримав патріотичне виховання, батько Героя Іван Антонович приєднався до лав ЗСУ ще в часи АТО.

До початку повномасштабного вторгнення юний захисник приєднався до лав ССО, свідомо обрав шлях боротьби за українську незалежність. Обороняв країну як старший солдат, оператор групи спеціального призначення 140-го окремого центру спеціальних операцій.

“Друг Тоха був не просто співзасновником руху – ультрас «Покуття» — він став душею його та завжди підставляв надійне плече побратимам. Вірний своїм переконанням, він активно допомагав ВО «Тризуб» ім. С. Бандери, вкладаючи душу в кожну справу. Антон був людиною, на яку можна було покластися, та його невтомна відданість ідеям національної держави назавжди залишаться прикладом”, – поділилися на сторінці ВО «Тризуб».

Під час служби у війську Антон зустрів свою майбутню дружину Марічку, з якою пізніше одружився.

Герой Антон Дмитерко загинув 12 вересня 2024 року, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Плєхово Курської області рф.

В Антона залишилися люблячі батьки, кохана дружина та сестричка Оля.

Сьогодні, 27 вересня, сотні коломиян зібралися біля церкви священномученика Йосафата, аби віддати гідну шану нашому Герою. Скорботна доба у Коломиї, адже місто прощалося з юним захисником, щасливе та молоде життя якого обірвала клята війна…

Пам’ять про Антона Дмитерка вічно житиме у серцях цілої громади, а його ім’я – вписане в книгу Героїв, які полягли за незалежність України.

Вічна пам’ять захиснику України…