Коломия До сайту

Винагороди і премія за престижність: на які доплати можуть розраховувати вчителі та вихователі Коломийської громади

Минулого року після довгих “пошуків механізмів”, як казали у ратуші нарешті знадились збільшити надбавку за престижність роботи вчителя із 5% до 20%. До професійного свята влада Коломийської ТГ обіцяє винагороди, а за залучення інвесторів – додаткові виплати. Кращі ж учні громади отримують стипендію.

Детальніше про всі ці виплати розповість Інформатор Коломия.

Доплата освітянам до професійного свята

Начальниця управління освіти Марія Козловська на днях повідомила, що до Дня педагогічного працівника з міського бюджету буде виплачена щорічна одноразова винагорода нашим освітянам. Не оминуть увагою технічний та обслуговуючий персонал. І хоч ці доплати далеко не такі, як у заступників міського голови чи начальства комунальної сфери, та все ж, може, хоч трішки виправлять фінансовий стан наших педагогів.

 До теми: Антипремія “Найбільша премія начальства ратуші-2023”

Зокрема до свята освітяни отримують 25% премії до своїх посадових окладів, йдеться про педагогічних працівників. Технічні працівники отримують фіксовану оплату 3000- 5000 премії.

У своє професійне свято додаткові виплати матимуть і бібліотекарі громади: їм обіцяють близько 4000 грн виплат.

Також на вересневому брифінгу міського голови начальниця управління освіти Марія Козловська заявила, що з бюджету міста профінансували медогляди педагогічних працівників. Таким чином інформацію активістів, які виступали на засіданні виконкому, стверджуючи, що медогляди не проплатили, посадовиця спростувала.

Окрім того на брифінгу розгорілася палка дискусія про різницю у фінансування закладів освіти, зарплат педагогів та начальства у комуналці. Дивіться ТУТ.

Головна освітянка також наголосила, що не в кожній громаді оплачують медогляди працівникам закладів освіти.

“У нас це робиться вже два роки поспіль”, – зауважила Марія Козловська.

А ще додала, що зараз для вчителів розробляється система преміювання – як для дошкілля, так і для загальноосвітніх навчальних закладів.

Зокрема додаткові виплати можуть отримати вчителі та вихователів за написання різних проектів та програм – за те, що вони зуміли у заклад освіти залучити якісь інвестиції. Також врахують заслуги за підготовку учнів.
Це буде диференційована система. Детальніше про це читайте згодом на сайті Інформатор.

Стипендії кращим учням

Нашим кращим учням переможцям олімпіад та конкурсів виплачується щомісячна стипендія, залежно від досягнень сума коливається в межах 500-3000 грн/міс.

Таких стипендіатів у Коломийській громаді 64 учні. Виплата здійснюється з вересня до травня. На ці потреби щомісяця з бюджету міста витрачатиметься біля 82000 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com