Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На шляху до успіху: кінострічки про історію створення світових брендів

Світові бренди сьогодні лунають всюди, та на початку своєї історії їх засновники пройшли чималі випробування для того, щоб досягти такого успіху.

Інформатор Коломия ділиться добіркою фільмів про світові компанії.

Дім Ґуччі 2021 ‧ Кримінал

Якось на вечірці Патриція Реджані знайомиться зі студентом-юристом Мауріціо Ґуччі, який виявляється спадкоємцем легендарного модного будинку. Між молодими людьми швидко закручується карколомний роман, і Мауріціо робить дівчині пропозицію, через що свариться з батьком, який вважає Патрицію меркантильною ошуканкою. Молодята живуть у злиднях і не спілкуються з сім’єю Ґуччі, але завдяки зусиллям дівчини Мауріціо мириться з родичами та повертається до сімейного бізнесу, а сама Патриція отримує доступ до багатства та впливу. Поступово амбіції подружжя зростають, і вони вигадують хитромудрий план, щоб отримати владу над усією компанією.

Тетріс 2023 ‧ Трилер/Історія

Одного разу головний герой, будучи почесним гостем на виставці в Лас-Вегасі викупив права на одну із представлених на ринку ігор. Та невдовзі саме ця іграшка завоювала прихильність чи не по всьому світу, ставши надзвичайно унікальним продуктом, який за доволі короткий термін зміг заполонити увагу багатьох гравців. Але справжня історія становлення усім відомої гри дуже складна і незвичайна.

Дуель братів. Історія Adidas і Puma 2016 ‧ Драма/Історія

Події біографічної кінострічки переносять глядачів на початок 20-х років, розповідаючи про двох мешканців невеликого німецького містечка Херцогенаурах. Йтиметься про Аді і Рудольфа Дасслера. Вони започаткували власну взуттєву фабрику, яка почалася як невелика машина, здатна за допомогою велосипедної тяги розрізати шкіру під потрібним кутом. Цей незвичайний спосіб було обрано з тієї причини, що у будинку головних героїв драми «Дуель братів. Історія фірм Adidas i Puma» не було електрики. Повернутися до цієї справи вони зможуть лише через 12 років після закінчення чергової війни. Але працювати разом родичі вже не будуть, кожен відкриє власний завод, фактично розділивши місто на дві ворогуючі частини, конфлікти яких продовжуються досі.

Засновник 2016 ‧ Документальний/Драма

Рей Крок більшу частину життя пропрацював комівояжером, продаючи побутову техніку для кухні. Всі ці роки він на бігу задовольняв голод в місцевих забігайлівках, які не вирізняються високим сервісом обслуговування і якісною їжею. Одного разу Рею надходить велике замовлення на мультиміксери від власників закладу швидкого харчування — братів МакДональдів, який змінить його життя раз і назавжди.

Аутсайдери 2019 ‧ Спортивний/Екшн

Картина про суперництво двох автомобілебудівних компаній Феррарі і Форд. Щоб розробити найшвидший автомобіль, здатний конкурувати з Феррарі, група інженерів на чолі з Керроллом Шелбі залучає до роботи автогонщика Кена Майлса. В результаті з’являється легендарна модель Ford GT40, яка візьме участь у знаменитих перегонах…

Соціальна мережа 2010 ‧ Драма/Історичний фільм

Будучи студентом, Марк Цукерберг не завжди був затребуваний і задоволений життям, але його неординарне мислення і здібності в області it-технологій допомагали йому реалізовуватися. Кінострічка побудована, як ряд флешбеків, які наздоганяють героїв під час двох судових розглядів, пов’язаних з переділом часток і акцій компанії. Крім самого Цукерберга головними героями фільму є його бізнес-партнер і колишній друг Едуардо Саверін, який спонсорував перші кроки соціальної мережі, і брати-близнюки Уінклвосс, які підкинули Марку ідею створення подібного сайту, і найняли його для цієї роботи.

Ламборґіні: Людина-легенда 2022 ‧ Спортивний/Драма

Дії фільму відбуваються в післявоєнній Італії. Ферруччо Ламборгіні – син заможного фермера, який захоплюється автомобілями. Закінчивши навчання, він став займатися відливанням деталей для тракторів, а незабаром відкрив свій перший завод. Ферручо зауважує, що зчеплення у його машин зроблено краще, ніж у знаменитого спорткара. Він зустрічається з Енцо Феррарі і розповідає йому про свої ідеї. Ось тільки герой стикається лише з насмішками. Це неймовірно злить його, і він вирішує створити власний автомобіль, який перевершить “Ferrari”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору