Коломия До сайту

У Коломиї хочуть докупити шкільний автобус, аби довозити дітей в укриття

Питання щодо забезпеченням укриттями учнів та працівників закладав освіти у кількох селах громади ще вирішується. Нині у ратуші прораховують доцільність купити ще один шкільний автобус, який буде довозити дітей в укриття сусідніх населених пунктів.

Про це на вересневому брифінгу заявив міський голова Коломийської громади. Інформатор Коломия пропонує пряму мову.

“Я дав на нараді завдання розглянути можливість докупити автобус. От наприклад, як у Іванівцях ми вирішуємо питання: поки ремонтується укриття, у нас є на шкільний автобус, де ми можемо доводити довозити дітей до Саджавки”, – каже Богдан Станіславський.

Підвозити дітей в укриття планують з Шепарівців до садочка №5 в Коломиї та ще з Воскресінців, їх може приймати укриття Коломийського ліцею №4 або центральної лікарні.

“Ми розуміємо, що нове укриття вартує і грошей, і треба часу… Якщо би купили один автобус, то це було би краще вирішення питання ..”, – зазначив очільник громади.

Нагадаємо, що наразі в Шепарівцях та Воскресінцях діти вчаться у дві зміни. Але вже є вирішення: місцеві мешканці погодилися надати під укриття власні сховища. Влада міста пообіцяла, що вже що наступного понеділка – 30 вересня учні цих сіл вчитимуться в одну зміну.

“Деякі питання по укриттях у Коломиї є, але на даний момент вони вирівнюються. Ми над цим працюємо, і я думаю, помаленьку-помаленьку ми вийдемо з тим, що кожна дитина, кожен працівник школи буде мати місце для укриття”, – прокоментувала ситуацію начальниця управління освіти Марія Козловська.

Читайте також:

Досі не всі школи і садки Коломийської громади мають укриття. Що каже влада?

В яких селах Коломийської громади нема укриттів для дітей

У селі Коломийської громади замість укриття облаштують захищений простір

Найбільше чи найгірше? Хроніка перипетій з укриттям ліцею №5 Коломиї | ВІДЕО

удьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com