Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відновлюють традицію проведення Січових свят: програма на 30 вересня

У Коломиї відновлюють традицію проведення Січових свят: програма на 30 вересня

Вперше Січове свято в Галичині провели саме у Коломиї за ініціативи Кирила Трильовського ще 122 роки тому. Відродження Січових свят у нашому місті відбулося у 2010 році й востаннє його проводили 5 років тому. Цьогоріч цю традицію вирішили відновити. XI Січове свято запланували у Коломиї на 30 вересня.

Повідомляє Інформатор.

Перше Січове Свято в незалежній Україні відбулося у Коломиї саме 30 вересня 2010 року – до святкування 110 річниці заснування спортивно-патріотичне товариство “Січ”. Тоді ж і відкрили пам’ятну дошку з барельєфом засновнику й організатору січового руху в Галичині Кирилу Трильовському, якому вдалося пробудити національну свідомість тисяч українців.

Пам’ятну дошку встановили на будинку на розі вулиць Валова-Театральна, в якому він жив і працював Кирило Трильовський на початку ХХ ст. Саме там і проходили Січові свята, починаючи від 2010 року. Традиція проведення такого заходу в Коломиї з’явилася за ініціативи педагогічного коледжу та адвоката Михайла Петріва. І цьогоріч її вирішили відновити.

30 вересня відбудеться вже XI Січове свято. Програма:

  • 13:30 – відкриття ХI Січового свята (вул.Театральна, біля памʼятної дошки Кирилу Трильовському).
  • 14:00 – конкурс стройової пісні (площа Відродження).
  • 15:00 – конкурс січової пісні серед хорів та ансамблів «Січова слава» (площа Відродження).
  • 16:00 – виконання руханки «Гей там на горі Січ іде», яку написав Кирило Трильовський (площа Відродження).

Опісля всі разом заспівають «Ой у лузі червона калина».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору