Коломия До сайту

Сонячні панелі, люксове авто та солідні суми заощаджень: аналіз декларації нардепа Володимира Тимофійчука

38-річний народний депутат з Коломийщини Володимир Тимофійчук володіє сонячними панелями, землями та кількома об’єктами нерухомості, зокрема величезним будинком у рідному селі. Також він задекларував земельну ділянку та будинок під Києвом, власником яких, вочевидь, є його мати. Нардеп разом з дружиною зберігають “на руках” сотні тисяч в гривнях, доларах та євро. 

Ну, і вишенька на торті – вже згаданий Інформатором люксовий автомобіль, зареєстрований на фірму його батька.

Зважаючи на цю новину, наші журналісти вирішили дослідити, що декларує народний обранець з Коломийщини.

Володимир Тимофійчук із села Попельники Снятинської громади прийшов у політику з аграрної сфери. У 2019 році він став народним депутатом від “Слуги народу” з округу №89 (Верховинський, Косівський, Снятинський райони). До обрання займався фермерством.

Як розповідав Тимофійчук у відео “Радіо Свобода“, він вирощував зернові культури на Снятинщині, Коломийщині та Тлумаччині. Щоправда, в цій розмові з журналісткою, нардеп замість “Коломийського” спершу сказав “КоломОйського” району. Цією фразою Тимофійчук, мабуть, найбільше і запам’ятався користувачам мережі.

А тепер до аналізу статків нардепа:

Нерухомість

У звітності за 2023 рік Володимир Тимофійчук вказав, що мають у власності два житлових будинки у Попельниках, один з яких – на 366 м². Також у своєму селі він має 4 земельні ділянки. Їх загальна площа – майже пів гектара.

Власником цих двох будинків та трьох земельних ділянок народний обранець став у 2021 році. А з 2022 року Тимофійчук із сім’єю має право користуватися будинком на 110 м²  та 242 м² землі у місті Буча, що під Києвом. Вони належать Тимофійчук Марії – ймовірно матері нардепа.

Цінне рухоме майно

Ганна та Володимир Тимофійчуки з кінця 2021 року має у спільній власності обладнання для відновлюваної енергетики, а саме – сонячні панелі, 2 мережевих інвертори та проводу. На момент купівлі коштували вони разом 774 758 грн.

Автівки

На початку 2023 року Володимир Тимофійчук продав свій пікап Mitsubishi L200 2008 року випуску за 440 000 грн.

Натомість у жовтні того року нардеп отримав право на користування автомобілем BMW X6 2021 року випуску, яке офіційно зареєстроване на компанію його батька-фермера. З салону таке авто обійдеться мінімум у 110 000 $, якщо ж вживане – то ціна стартує від 80 000 $.  Про це ми детальніше розповідали у статті: BMW – нардепу: обранець з Коломийщини став об’єктом журналістського розслідування

Доходи

Згідно з декларації Володимира Тимофійчука, за 2023 рік він заробив понад 1,5 млн грн, з яких майже мільйон складають гонорари та інші виплати. Народному обранцю тогоріч виплатили 639 164 грн зарплатні за основним місцем роботи. Тимофійчук також отримав гонорари у сумі 492 930 грн від ТзОВ “Прикарпаттяенерготрейд”. 

Цікаво, що його дружина працює у фірмі батька нардепа “Ярослав і К” і в 2023 році там вона заробила 128 048 грн.

Грошові активи

Як зазначається, нардепу та його дружині вдалося заощадити 143 000 $, 71 000$ та 650 000 грн. Ці кошти він тримає у готівці. Ще 84 962 грн – у банку.

Подружжя Тимофійчук на двох мають 10 рахунків у банках.

Дивіться інші проаналізовані декларації нардепів з Прикарпаття:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com