Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Покрова-2024: Повстанський фестиваль проведуть на Коломийщині

Покрова-2024: Повстанський фестиваль проведуть на Коломийщині

1 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у Коломиї стартує Повстанський фестиваль. А 2 жовтня він продовжиться у селі Великий Ключів біля криївки. У програмі фестивалю – автопробіг, смолоскипна хода, ватра Слави, банош, аукціон, виставка та не тільки.

Інформатор Коломия дізнавався деталі.

В перший день жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць, День створення УПА, День українського козацтва, а християни – також свято Покрови Пресвятої Богородиці.

На Покрову в Коломиї традиційно організовують смолоскипну ходу стометрівкою, а перед ратушею запалюють ватру Слави та пригощають всіх баношем. Цей рік – не виключення. Крім того, у цьому році ще відбудеться молебень біля пам’ятника С. Бандері, звідти й розпочнеться автопробіг. Також на учасників фестивалю чекає концерт та аукціон.

Наступного дня “Повстанський Фестиваль” перенесеться у Великий Ключів до криївки “Сірого”, “Яра” та “Мухи”. 2 жовтня – день загибелі Героїв УПА, що перебували у криївці. З Коломиї до Великого Ключева організовують трансфер. Він відправиться о 12:00 від церкви св. Йосафата. Біля криївки також запалюватимуть ватру Слави, готуватимуть банош та бограч, відбудеться виставка та презентація роботи fpv-дронів, пленер художників, працюватиме тир.

Повна програма фестивалю:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору