Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Негода в Карпатах: за останню добу надзвичайники врятували п’ятьох туристів

Негода в Карпатах: за останню добу надзвичайники врятували п'ятьох туристів

Попри всі застереження від ДСНС, туристи продовжують виходити у високогір’я засніжених Карпат. Лише за останню добу рятувальники допомогли п’ятьом мандрівникам, які потрапили в снігову пастку. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на гірських рятувальників.

Вчора,30 вересня, ДСНСникам повідомили про двох мешканців Запорізької області, які заблукали неподалік гори Дземброня Верховинського району. Рятувальники вирушили на пошуково-рятувальні роботи, а згодом супроводили горе-туристів до села Дзмеброня.

Другий випадок залучення прикарпатських надзвичайників трапився теж у Верховинському районі. На полонині Гостовець група з трьох мандрівників потребувала допомоги через погане самопочуття та негоду. Туристів супроводили до села Голошина Білоберізької ТГ.

Рятувальники наполегливо рекомендують відкласти походи в гори до покращення погодних умов. А також нагадують про важливість ретельно підбирати спорядження та тверезо оцінювати власні сили. Адже, будь-яка помилка у високогір’ї може коштувати життя.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору