Коломия До сайту

Рідні загиблого Героя спорудили каплицю Архистратига Михаїла на міському кладовищі

На Покрови на складовищі Коломиї зібралося біля сотні людей, аби у  День захисників та захисниць помолитися за душі наших загиблих захисників. Панахида відбувалася біля новоствореної каплиці Архистратига Михайла, будівництво якої профінансували рідні загиблого Героя Ігоря Калина (Веремія) в пам’ять про полеглих воїнів.

Матір Ігоря Калина – пані Марія – подякувала усім присутнім які знайшли час цього дня розділити разом з ним з нею біль, біль який піддається часу.

“Дякую всім,  хто допоміг мені побудувати цю каплицю. Це задум мого сина… Спасибі всім, хто жертвував, хто працював, хто допомагав порадою, словом…”, – тримала слово Марія Калин.

Нагадаємо захисник Ігор Калин мав позивний Веремій. Захищав країну у ті найважчі місяці меншої війни – у 2014 році. А в лютому 2022 року знову пішов добровольцем боронити Україну. Був у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Був розвідником, командиром розвідувальної машини на найгарячіших воєнних напрямках. Спочатку відбивав Київ, пізніше його роту перекинули на Донбас, де 28 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання Ігор зазнав смертельного поранення.

До теми: Незабуті: історія Ігоря Калина, розвідника з Коломиї 

Каплиця із біло-перламутровою статуєю Архистратига Михаїла споруджена впритул до Алеї Слави.

Рідні Ігоря Калина небесного заступника обрали не випадково, адже Святий Михаїл у християнській традиції ангелом-цілителем, а також захисником воїнів. За стародавніми переказами, сатана, колись світліший від усіх духів небесних і названий Люцифером, впав у себелюбство й гордість, злобу і заздрість. Він спокусив багато інших духів. Архангел зібрав військо благочестивих ангелів і розпочав війну проти тих, хто уособлював зло й підступність. Змій та його воїни запекло воювали проти світлого воїнства, та не витримали. Стало мало місця на небі двом протиборним силам, і скинутий був додолу сатана разом зі своїми обманутими ангелами. З того часу ангели слідкують за кожною людиною, надають сили земній владі й зміцнюють душі тих, хто бореться проти лиха та похотів. Ангели сили, сповнені божественної міцності, творять великі чудеса.

Запис прямої трансляції з панахиди за загиблими захисниками України та освячення каплиці на міському кладовищі Коломиї:

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.