Коломия До сайту

Свято Покрови: В Коломиї розпочався Повстанський фестиваль

Сьогодні, 1 жовтня, окрім релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці відзначаєть і День захисників та захисниць України, День козацтва та День УПА. З цієї нагоди в Коломиї розпочався Повстанський фестиваль.

Інформатор Коломия ділиться фотографіями із заходу.

Розпочався фестиваль вже традиційно для коломиян і гостей: молебенню біля пам’ятника С.Бандері та  смолоскипною ходою через центр міста, а згодом і ватрою Слави перед ратушею. На заході перехожі мали можливість спробувати гуцульський банош і взяти участь в аукціоні з продажу військових сувенірів з метою збору коштів для потреб військових.

Друга частина фестивалю відбудеться завтра в селі Великий Ключів біля криївки “Сірого”, “Яра” та “Мухи”. Для всіх бажаючих долучитись до дійства буде організовано трансфер від церкви св. Йосафата о 12:00. Біля криївки також запалюватимуть ватру та пригощатимуть баношем і бограчем. Відвідувачі фестивалю матимуть змогу постріляти у військово-спортивному тирі. Також планується відкриття виставки й презентація роботи fpv-дронів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com