Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: два роки тому Коломия втратила Героя Ігоря Кубацького

Військовослужбовець Ігор Кубацький став на захист Батьківщини 2 червня 2022 року, та через 4 місяці сталося непоправне – воїн загинув. 

Сьогодні, 2 жовтня, в річницю загибелі Ігоря Кубацького Інформатор Коломия пригадує історію захисника.

Ігор Кубацький народився 22 травня 1968 року в сім’ї військового. Ігор з відзнакою закінчив Коломийську школу №7, багато читав і займався спортом. З 1983 по 1986 роки був студентом Коломийського технікуму МОД. Протягом трьох років – до 1990 – служив в морфлоті на Балтійському морі. Пізніше заочно навчався у Львівському лісотехнічному інституті й працював на Коломийському заводі “Електростанції”.

Фото: Суспільне|Новини

Коломиянин приєднався до лав ЗСУ 2 червня 2022 року. Захищав країну на посаді гранатометника відділення охорони взводу 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

На жаль, рівно через 4 місяці – 2 жовтня – Ігор віддав своє життя на полі бою. Він загинув під час артилерійського обстрілу з боку військових формувань рф поблизу населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

7 жовтня 2022 року про тяжку втрату для громади повідомили коломиянам, а вже 8 жовтня у Коломиї зустріли скорботний кортеж з тілом Героя. Чин похорону розпочався 9 жовтня, сотні коломиян прийшли попрощатися з Ігорем Кубацьким. Поховали воїна на Алеї Слави (міське кладовище).

23 травня 2023 року в Коломийському ліцеї №7 відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки випускнику Ігорю Кубацькому, а також Валерію Кривді та Ігорю Калину.

Почесний громадянин міста Коломиї.

Також Ігоря Кубацького посмертно відзначили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна пам’ять захиснику…

Нагору