Коломия До сайту

Незабуті: минуло два роки з дня загибелі Сергія Гашинського

Сергій Гашинський захищав та боровся за незалежність нашої держави на фронті з перших днів повномасштабного вторгнення. Тоді він залишив роботу та пішов на війну, щоб захистити свою та чужі родини від загарбників.

Сьогодні Інформатор Коломия пригадує історію воїна, аби пам’ять про нього жила у серцях кожного.

Гашинський Сергій народився 6 червня 1975 року у селі Дубки Чернелицької територіальної громади. Жив у Коломиї. Батько майбутнього воїна працював на будівництві, а мати – медсестрою в поліклініці. Сергій навчався у школі №3 до 8 класу, старші класи закінчував у Коломийські ЗОШ №4. У 1996 році поступив у професійно-технічне училище №10, де здобув професію газоелектрозварювальника.

3 1993 по 1994 рік служив в Збройних Силах України. Після закінчення служби довгий час працював будівельником в різних країнах світу. У 1999 році одружився, пізніше в нього народився син Олександр.

Коли почалася повномасштабна війна, залишив роботу, повернувся із закордону та в червні 2022 року приєднався до ЗСУ. На жаль, батьки не дожили до цього дня, проте з неба гордяться своїм сином.

Під час захисту України був стрільцем кулеметного взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

3 жовтня 2022 року загинув у бою за Батьківщину з військовими формуваннями російської федерації в районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

8 жовтня 2022 року коломияни провели Сергія Гашинського в останню дорогу. Поховали воїна на Алеї Слави у Коломиї.

Гашинського Сергія Миколайовича посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

У вересні 2023 року на фасаді філії №3 ліцею №4 імені Сергія Лисенка встановили пам’ятний меморіал воїну.

Вічна пам’ять захиснику України…