Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Бути чи ні економічному бронюванню в Україні?

Бути чи ні економічному бронюванню в Україні?

Заступник Мінекономіки Віталій Кіндратів зазначив, що прийнято рішення про впровадження моделі економічного бронювання. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на Ярослава Железняка.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, наразі розглядають три моделі економічного бронювання. Планується перехід від критичності підприємства до критичності працівника з щомісячним підтвердження зарплати. Остаточне рішення буде ухвалено в уряді, й для цього потрібно схвалення “політичного керівництва”.

Нагадуємо, що наприкінці серпня в уряді розробили кілька моделей економічного бронювання, які передбачають:

  • сплату спеціального збору за бронювання працівників;
  • бронювання на підставі заробітної плати;
  • змішану модель бронювання.

Однак, згодом цю заяву спростував експерт і нардеп Олександр Федієнко. Він пояснив, що дана інформація не відповідає дійсності й нічого подібного Кабмін не приймав.

“Зараз інформаційним простором несеться меседж щодо того, що прийнято економічне бронювання. Друзі, це не відповідає дійсності. Я розумію пана Железняка який лобіює цю історію під гаслами, «критичність людини, а не підприємства… Кабмін нічого не приймав. Сьогодні на засіданні податкового комітету ВРУ, про це щось казав заступник міністра економіки”, – зазначає народний депутат Олександр Федієнко.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору