Коломия До сайту

Рідні Героя Степана Гуні оновили капличку в пам’ять про полеглого сина та захисників України

14 березня 2024 року в родину воїна Степана Гуні із села Замулинці прийшла лиха звістка – 27 річний захисник загинув на Запорізькому напрямку. Напередодні Дня захисників та захисниць рідні Степана вирішили оновити та освятити каплицю, яку присвятили синові й воїнам, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Центральну бібліотеку Матеївецької громади.

Ярослав Гуня разом зі своїм сином Степаном у перші дні війни без жодних вагань стали на захист України в лавах 77-ї бригади 102-го батальйону ТРО. Обидва без бойового досвіду, але з жагою до перемоги. Молодший сержант Гуня Степан Ярославович “Смурф” воював на Запорізькому напрямку.

В День українського добровольця, 14 березня 2024 року, виконуючи бойове завдання, воїн отримав важкі травми несумісні з життям. Герою було всього 27 років.

Багаточисельна громада прощалася зі Степаном у рідних Замулинцях, після чого відбулася траурна хода до церкви св. Миколая Чудотворця, поховали воїна на місцевому кладовищі.

Тоді за Героєм плакало й небо…

В пам’ять про сина та воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну батько та вся велика родина вирішили оновити та освятити місцеву капличку. Захід розпочала бабуся Стефанія Гуня, яка розповіла що у її родині троє синів та п’ятеро онуків мужньо боронять від ворога нашу батьківщину, згадала і як зародився задум оновити святиню.

Під час відкриття каплиці лунали патріотичні вірші та пісні, чин освячення каплички та заупокійне Богослужіння за померлими Героями очолив Владика Микола Семенишин.

Вічна пам’ять захисникам…