Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Трупи свиней зникли, лишилися тільки опариші: ситуація у Білих Ославах

Вранці 4 жовтня журналістам Інформатора довелося бити на сполох через 2 туші свиней, що їх невідомі викинули на березі річки під селом Білі Ослави Делятинської громади. Ветеринари підозрюють, що причиною смерті тварин могло стати вірусне захворювання, як-от африканська чума, тому діяти довелось негайно. 

Фахівці Держпродспоживслужби області дві години обстежували береги потічків на ділянці між Заріччям та Білими Ославами. Місце, де коломиянка виявила трупи свиней, таки віднайшли, а проте самих туш уже не було.

Що далі – розповість Інформатор Коломия.

Деталі: 1 жовтня коломиянка поїхала по гриби на Надвірнянщину і виявила жахливу знахідку між селами Заріччя та Білі Ослави. Дві туші мертвих свиней валялися біля місцевого потічка в оточенні сміття та великих білих пакетів із невідомим вмістом. З фото і відео видно, що трупи валяються там не перший тиждень: тіла свиней мають ознаки розкладання.

Більше читайте у статті Трупи свиней скинули у ріку

Спеціалісти Держпродспоживслужби із Надвірної виїхали на місце, після тривалих пошуків таки віднайшли ділянку біля потічка, проте самих трупів свиней там уже не було.

Варто зауважити, що допис про таке свинство з’явився у мережі кілька днів тому, тож винуватці мали час виправити ситуацію.

“Вода з потічка також не могла забрати ці чималі туші свиней, – каже перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький . – Навіть зважаючи на опади, днями не було такої сильної течії, щоб ці трупи перемістилися за водою. Може, у когось таки прокинулась совість, і вони їх забрали та закопали…”

На місці, де довший час пролежали туші мертвих свиней, фахівці знайшли десятки опаришів.

Ділянку довкола очистили і продезінфікували. Спеціалісти ветеринарної медицини проводять клінічний огляд свиней на можливі інфекційні захворювання у селах Білі Ослави та Заріччя.

“Є тільки притоптане місце і на ньому знайдені десятки опаршів”, – зауважив Микола Сендецький.

Нині місце, де коломиянка виявила трупи двох свиней, виглядає так:

Проте місцева влада вже в курсі подій, поліція також повідомлена.

У разі, якщо ви були свідком цих подій – повідомляйте нам на електронну пошту kl.informator@gmail.com

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору