Інформатор Коломия

ВЛАДА

Смішний штраф отримав чоловік, що бив дружину і шарпав поліцейського у Коломиї

Смішний штраф отримав чоловік, що бив дружину і шарпав поліцейського у Коломиї

У День Державного прапора в одній із осель на Коломийщині було неспокійно. Чоловік взявся до образ, матюччя та погроз дружині. Врешті вдарив жінку в обличчя. Коли ж у справу втрутився правоохоронець, то агресор ще більше розпустив руки. Врешті намагався втекти.

Яке покарання за такі дії визначив Коломийський суд – розповість Інформатор.

Судове засідання по цій справі відбулося у Коломиї 3 жовтня. Зокрема за даними правоохоронців ситуація трапилася 23 серпня 2024 року. Під час домашнього конфлікту чоловік зійшов до образ, нецензурної лайки та погроз фізичної розправи. Згодом завдав дружині удар в обличчя.

Коли на допомогу прибули поліцейські, агресивний чоловік не заспокоївся: не реагував на вимогу припинити, а відтак взявся шарпати правоохоронця за форму, пручався і навіть хотів втекти.

В суді свою провину агресор визнав і отримав два штрафи: за злісну непокору законному розпорядженню та вимозі поліцейського, а також вчинив домашнє насильство. При чому штраф за непокору більший, аніж за погрози й удар дружині: 170 грн – за домашнє насилля і 255 грн – за непокору. Та до всього ці два штрафи згідно ч. 2 ст. 36 КУпАП об’єднали, визначивши суму за розміром найбільшого. Тож винуватець сплатить всього 255 грн штрафу. Ще 605 грн витратить на судовий збір.

Домашнє насилля – поширена проблема у Коломийському районі.

Статистика свідчить, що на Коломийщині у середньому правоохоронці щодня отримують по 2,5 викликів за скаргами про домашнє насильство. Половину таких випадків скаржники не бажають оформлювати у протоколи. Відтак і суди потрапляє тільки менше половини таких випадків.

Нагадаємо, нещодавно суддя-спікер Коломийського міськрайонного суду Денис Коваленко зауважив, що в Україні давно визріло питання про збільшення розмірів штрафів. Зокрема у розмові про домашнє насилля суддя зазначив, що штраф за домашнє насилля в Україні становить всього 170-340 грн. Щоправда, є й інші варіанти покарання – громадські роботи (30-40 годин) чи арешт до  10  діб.

Детальніше про це – у відео:

\

Головне фото – ШІ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору