Коломия До сайту

Запашна та домашня: рецепти осінньої випічки

З настанням осені домашня випічка зацвітає новими ароматами: сухофрукти, горіхи, кориця та багато іншого. 

Інформатор Коломия ділиться добіркою смачних рецептів.

Пиріг з журавлиною

Інгредієнти:

Для начинки:

Для тіста:

Для соусу з журавлини:

Приготування: Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога з гарбузом і яблуками із журавлиною. Увімкніть духовку, аби вона розігрілася до 180 градусів. Почистьте 300 г гарбуза та наріжте його кубиками зі стороною приблизно 1 см. Перекладіть нарізаний гарбуз у велику миску та додайте 100 г волоських горіхів. У ту ж миску з гарбузом натріть на крупну тертку 2 яблука. Додайте до начинки половину цукру (100 г) та 1 ч. л. ванільного цукру. Всипте у миску 2 ст. л. журавлини, вона надасть начинці приємної кислинки. Для тіста викладіть у іншу велику миску 200 г розм’якшеного вершкового масла, я використовував масло ТМ «Волошкове поле» без лактози. Додайте до масла другу половину цукру (ще 100 г) та вбийте 5 яєць. Всипте у тісто 10 г розпушувача та 350 г борошна. Добре перемішайте тісто до однорідного стану. Пересипте начинку у миску до тіста та ретельно перемішайте, аби начинка добре розподілилася. Вистеліть форму для запікання пергаментом та змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто із начинкою у форму. Поставте пиріг у духовку випікатися 1 годину за температури 180 градусів.

Для соусу з журавлини викладіть у сотейник журавлину, що залишилася, та додайте 200 г цукру. Додайте 1 гілочку розмарину та варіть соус на великому вогні 15 хвилин, поки він упариться. Готовий пиріг полийте соусом з журавлини.

Брауні з горіхами

Інгредієнти:

Приготування: Підготуйте всі інгредієнти для приготування брауні. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало м’яким. Спочатку розтопіть на паровій бані 150 темного шоколаду не менше 73%, постійно помішуючи, та додайте до нього 80 г м’якого вершкового масла 82,5%. Перемішайте, зніміть з парової бані та залиште на 5 хвилин охолоджуватися. Візьміть 3 яйця, вбийте їх в глибоку посуду, додайте 100 г цукру та добре збийте. Можете використовувати міксер чи кухонну машину з насадкою. Кількість цукру не радимо зменшувати, тому що не вийде характерна тягуча консистенція брауні всередині. Влийте розтоплений шоколад з вершковим маслом в яєчну суміш. Взбийте міксером до однорідної консистенції. Горіхи (100 г) подрібніть ножем. Розділіть на дві частини – одну будете використовувати для тіста, іншу – посипати зверху. Натріть цедру з одного апельсину не зачіпаючи білу частину цитрусу, бо вона гірчитиме. Додайте до тіста та знову перемішайте. Пересипте 60 г пшеничного борошна в глибоку миску, додайте 10 г какао порошку та 5 г розпушувача. Все це всипте до шоколадно-яєчної суміші та взбийте міксером. Додайте одну частину горіхів та перемішайте силіконовою лопаткою.

Форму для запікання застеліть пергаментом. Це обов’язково умова, аби воно не прилипло в процесі запікання. Ми взяли форму діаметром 22 см. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконовою лопаткою, а зверху посипте другою частиною горіхів. Ставте випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів. Поверхня брауні має взятися скоринкою. Потім вийміть з духовки, дайте повністю охолонути, а тільки тоді діставайте з форми та нарізайте шматочками.

Грушева шарлотка

Інгредієнти:

Приготування: Груші миємо, одну відкладаємо в бік, три очищаємо, нарізаємо пласкими скибками. У великій мисці збиваємо яйця в пишну піну, після чого додаємо цукор і знову збиваємо до густої, світлої та пишної маси. Поступово додаємо в яєчну суміш просіяне борошно та лопаткою замішуємо тісто.

У змащену олією форму викладаємо на дно шматочки груші, заливаємо тістом, аби воно добре покрило фрукти. Ставимо в нагріту до 180°С духовку, випікаємо 30-40 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо у формі, після чого прикрашаємо тоненькими скибками груші. На бажання перед подачею можна посипати шарлотку цукровою пудрою.

Італійський яблучний пиріг

Інгредієнти:

Для яблук:

Для торта:

Приготування: Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть маслом скляну форму для випічки 23 на 33 см. Підготуйте інгредієнти. Почистьте і наріжте скибочками яблука. Курячі яйця і масло мають бути кімнатної температури. Змішайте яблука, цукровий пісок і корицю в середній мисці. Відкладіть. Для тіста змішайте вершкове масло і цукровий пісок у великій мисці. Використовуючи ручний міксер, збивайте на середній потужності до легкої та пухнастої маси, приблизно 3 хвилини. Додайте яйця по одному, щоразу перемішуючи до повного з’єднання, потім додайте пшеничне борошно, мигдальне борошно, розпушувач, харчову соду, корицю, сіль і йогурт. Збивайте на низькій швидкості, поки не залишиться кілька смуг борошна, потім перемішайте силіконовим шпателем до повного з’єднання. Не перемішуйте тісто занадто ретельно. Розкладіть на дно форми половину яблучної суміші. Викладіть тісто поверх яблук. Посипте тісто залишками яблук, роблячи декоративні рядки поперек пирога. Випікайте, повернувши деко іншим боком на середині приготування, поки зубочистка, вставлена ​​в середину пирога, не вийде чистою, приблизно годину.

Лимонний пиріг з печива

Інгредієнти:

Приготування: Розріжте лимони навпіл. Відріжте кілька тонких скибочок і збережіть їх для декору. Потім відтисніть половинки, отримавши 120-130 г соку. Якщо вам не подобається занадто кислий смак, зменште дозу соку до 80-90 г, щоб отримати ніжніший результат. Яйця змішайте з цукром і борошном за допомогою вінчика, потроху додавайте лимонний сік. Загустіть суміш на маленькому вогні, помішуючи, протягом 10-12 хвилин. Прямокутну форму (25×10 см, висота 4 см) застеліть папером для випікання. Сформуйте основу з 50 г печива, решту розкришіть і заповніть крихтою щілини між печеньками. Полийте основу з печива лимонним кремом і випікайте при температурі 170°С близько 15 хвилин. Дістаньте пиріг із форми, використовуючи папір для випічки, і дайте йому охолонути в холодильнику протягом години. Перед подачею прикрасьте скибочками лимона і посипте цукровою пудрою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com