Коломия До сайту

Директори шкіл Коломийської громади визначилися, коли ж почнуться осінні канікули

У ратуші запропонували відтермінувати осінні канікули з кінця жовтня на листопад. Причина проста: синоптики прогнозують теплу погоду протягом цілого другого місяця осені, а отже можна зекономити на опаленні, розпочавши опалювальний сезон після відстрочених канікул.

Чи схиляються на таку пропозицію директори шкіл – розповість Інформатор Коломия.

Насамперед нагадаємо, що головним критерієм початку опалювального сезону є середньодобова температура: якщо протягом трьох днів поспіль вона не перевищує +8°C, органи місцевого самоврядування повинні прийняти рішення про початок опалювального сезону. Зазвичай, це відбувається приблизно з 15 по 30 жовтня, але в різних регіонах дата може змінюватись залежно від погоди.

Так на вересневому брифінгу міський голова сказав, буцімто за прогнозами синоптиків жовтень буде теплим. А це дозволить розпочати опалювальний сезон пізніше: не 15 жовтня, а з листопада.

Відтак влада разом з директорами обговорює варіант змістити канікули.

“Є такі прогнози погоди, тому ми очікуємо, що опалювальний сезон буде з 1 листопада, – заявив на брифінгу Богдан Станіславський. – І відповідно я десь мав попередньо розмову з директорами закладів навчальних, що канікули будуть у перший тиждень листопада, щоб ми могли таким чином… Чи, ну, якби було, скажем, стане різке похолодання в жовтні, то ми змушені будемо… (коментар обривається)”.

Начальниця управління освіти Марія Козловська повідомила Інформатору, що директори шкіл уже збиралися на нараду і прийняли колегіальне рішення розпочати канікули з 4 листопада. Зараз колективи закладів освіти обговорюють нюанси змін до навчальних планів у зв’язку із такими змінами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com