Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минуло дев’ять років як на війні загинув Герой Володимир Чепіль

Незабуті: минуло дев'ять років як на війні загинув Герой Володимир Чепіль

Володимир Чепіль – активний учасник Революції Гідності та доброволець, який віддав своє життя за свободу та  незалежність України. Сьогодні, 7 жовтня, минає 9 років як Україна втратила відважного воїна та гідного сина своєї Батьківщини. 

Інформатор Коломия ділиться історією його життя.

Народився Володимир Чепіль 3 вересня 1971 року на Житомирщині в селищі Романів. Після закінчення місцевої школи вступив в Івано-Франківський фізкультурний технікум за спеціальністю «Вчитель-тренер фізкультури».

В 1989 році пішов служити в армію, де був снайпером.

Брав активну участь в Революції Гідності, а з лютого 2015 року добровольцем вступив до лав ЗСУ. Служив боєць у складі 14-ї окремої механізованої бригади поблизу населених пунктів Чермалик і Тарамчук.

Загинув Герой 7 жовтня 2015 року, виконуючи бойове завдання, неподалік села Тарамчук Мар’їнського району Донецької області.

За кілька днів до того у зоні АТО оголосили про період так званого перемир’я. Розтяжка, яка була на дереві, забрала життя воїна. За розповідями побратимів Володимира, дві розятжки він переступив, а третя, через підступність ворога стала трагічною – не проскочив.

За дивним збігом обставин, пораненого Володимирам везла карета швидкої допомоги, яку на фронт передали волонтери з Коломиї.

Поховали Героя 12 жовтня 2015 року на Алеї Слави в місті Коломия. У Володимира залишились дружина та четверо дітей — дочка Леся та син Артур й дві прийомні дочки — Роза і Ліза.

За виняткову мужність і героїзм, проявлені при захисті України рішенням Коломийської міської ради від 13.10.2015р. Володимиру Чепілю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно)

Також у Коломиї іменем Володимира Чепіля названо одну із вулиць.

Вічна та світла пам’ять Герою…

Нагору