Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

При обороні України загинув Назар Марціновський з Коломийщини

При обороні України загинув Назар Марціновський з Коломийщини

Ще на початку повномасштабного вторгнення Назар Марціновський повернувся за кордону і добровольцем пішов на оборону Батьківщини. Брав участь у боях на Донецькому та Запорізькому напрямах. Понад рік не було офіційного підтвердження щодо загибелі воїна… 9 жовтня 2024 року Коломийщина зустрічатиме скорботний кортеж з тілом полеглого захисника у його рідному селі. Йому назавжди 29…

Прощання відбудеться 10 жовтня.

Про це сайту Інформатор Коломия повідомила дружина полеглого Героя, коломийська  журналістка Юлія Марціновська.

Захисник України Назар Марціновський на позивний друг Еней народився 18 травня 1994 у селі Ценява. Навчався у місцевій школі, потім вступив до Коломийського індустріально-педагогічного фахового коледжу. Далі навчався в Уманському державному педагогічному університеті.

Був містрантом – прислужником священику під час меси – у костелі у Ценяві.

Лютий 2022 року застав Назара за кордоном. Але чоловік не чекав доброго часу, у першу ж хвилю після повномасштабного вторгнення повернувся і добровольцем пішов на захист України.

Служив на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Назар Марціновський, воїн 47 ОМБ “Магура” загинув 15 червня 2023 року під час контрнаступу на Запорізькому напрямку. Без батька залишилися двоє дітей: дівчинка 6-ти років та 8-річний хлопчик. У скорботі батьки Наталія і Михайло, колишня дружина Юлія, сестра Лілія з сім’єю, побратими, друзі, сусіди… всі, хто зігрівався добрим словом Назара, його відданістю та щирою допомогою.

Вільний духом, відданий рідній країні, добрий батько і турботливий син, він захоплювався спортом, літературою, любив і класиків, і книги сучасників. Був членом Коломийського бігового клубу “Runday”.

Назар мав би ще так багато дати доброго для цього світу, рідної країни, своїх близьких… якби не війна.

Скорботний кортеж прибуде до Ценяви 9 жовтня.

ОНОВЛЕНО

У Відділі освіти, культури, молоді та спорту П’ядицької ОТГ повідомили, що 9 жовтня скорботний кортеж виїде з м. Коломия о 12:00 та прямуватиме до рідного села Ценява. Громаду просять організувати живий коридор шани та гідно зустріти кортеж із Захисником о 12:30 в с.Ценява біля Могили (вул.Гостинець). Звідти кортеж прямуватиме до Будинку культури.

Прощання із Назарієм Марціновським відбудеться 10 жовтня об 11:00 у Будинку культури села Ценяви. Далі кортеж попрямує до будинку загиблого воїна (вул. Квіткова).

Опісля кортеж буде рухатись до костелу Відвідання Єлизавети Пресвятою Дівою Марією села Ценява, де близько 12:00 громада та всі небайдужі зможуть молитовно попрощатись із Назаром. Закликаємо прийти та віддати шану захиснику.

“Він вірив у вільну країну, без вагань став на її захист та до останнього подиху продовжував боротьбу за Україну та щасливе майбутнє для своєї сім’ї. Його серце билося за Україну, і його відвага — приклад для наслідування. Ми пам’ятатимемо Назара як одного з тих, хто не здався і став частиною великої історії нашої держави. Твій дух завжди буде з нами, а боротьба продовжиться в наших серцях і в наших діях”, – йдеться у повідомленні від Юлії Марціновської.

Світла пам’ять світлій людині, справжньому чоловіку й патріоту своєї країни.

Нагору