Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рекет в Івано-Франківську: поліція та СБУ затримали “Абдуллу”

Погрожуючи облити кислотою та спалити, рекетир неодноразово бив та душив прикарпатку, щоб та переписала на нього двокімнатну квартиру в центрі Івано-Франківська та земельні ділянки. Відомого у кримінальному світі злочинця на прізвисько “Абдулла” затримали на Прикарпатті.

Деталі від правоохоронців повідомляє Інформатор Коломия.

За даними СБУ, затримали одного з лідерів кримінального середовища на Прикарпатті, який «віджимав» майно у місцевих мешканців.

Йдеться про 44-річного жителя Бурштина, відомого в кримінальному світі за прізвиськом «Абдула», який неодноразово притягався до відповідальності за тяжкі насильницькі злочини. Зокрема й умисне вбивство розбій, а також заволодіння транспортними засобами чоловік провів за ґратами 13 років.

Він позиціонував себе неофіційним лідером серед ув’язнених – т.з. «смотрящим».

СБУ задокументувала, як вийшовши з тюрми, чоловік почав завойовувати позиції серед криміналітету на волі. Зокрема, давав «авторитетні» поради про «злодійське життя» іншим представниками кримінального середовища.

Він зайнявся вимаганням грошей, майна та прав на таке майно у місцевих мешканців, зокрема, підприємців. Це супроводжувалося погрозами насильством та пошкодженням майна.

З’ясувалося, що протягом півроку він погрожував місцевій мешканці розправою та вбивством, зокрема, облити кислотою та спалити, щоб заволодіти її майном. У прокураторі повідомили, що злочинець вимагав у своєї колишньої дружини переписати квартиру, яку їй подарувала сестра. 

Чоловік неодноразово приходив до потерпілої додому та погрожував їй фізичною розправою. Коли вона відмовлялась віддавати квартиру, він бив, душив і викручував їй руки. А також погрожував облити обличчя кислотою та спалити її в помешканні.

Як зазначається, пара розлучилась ще в жовтні минулого року.

СБУ та Нацполіція задокументували зловмисника на заволодінні авто, колекцією коштовностей і дорогих годинників, які він «віджав» у жінки. Крім квартири, він намагався привласнити ще дві її земельні ділянки.

Зловмисник змусив свою жертву підписати документ про передачу майна, нібито з власної волі.

Рекетира затримали поблизу його дому в Бурштині.

Під час обшуків за адресами нерухомості, що перебуває у користуванні фігуранта, СБУ та поліція вилучили:

  • елітні автомобілі, власницею яких є потерпіла;
  • дороговартісні ювелірні вироби та годинники;
  • мобільні телефони, чорнові записи, флешки.

Слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

На фігуранта очікує тюрма на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору