Коломия До сайту

У Ценяві зустріли скорботний кортеж з тілом загиблого Назара Марціновського

9 жовтня мешканці села Ценява навколішки зустріли свого Героя “на щиті”… Марціновський Назар понад рік вважався зниклим безвісти й тільки сьогодні повернувся на вічний спочинок до рідного села.

Інформатор Коломия щиро співчуває всім, хто знав та любив захисника.

Назар Марціновський на позивний “Еней” народився 18 травня 1994 у селі Ценява П’ядицької громади. Навчався у місцевій школі, потім вступив до Коломийського індустріально-педагогічного фахового коледжу. Вищу освіту здобув в Уманському державному педагогічному університеті.

Також Назар був містрантом – прислужником священику під час меси – у костелі у Ценяві.

В лютому 2022 року майбутній воїн був за кордоном, та дізнавшись, що російські війська розпочали повномасштабне вторгнення, повернувся в Україну і добровольцем приєднався до ЗСУ.  15 червня 2023 року під час контрнаступу на Запорізькому напрямку Назар Марціновський, воїн 47 ОМБ “Магура” загинув.

Без батька залишилися двоє дітей: дівчинка 6-ти років та 8-річний хлопчик. У скорботі батьки Наталія і Михайло, колишня дружина Юлія, сестра Лілія з сім’єю, побратими, друзі, сусіди… всі, хто зігрівався добрим словом Назара, його відданістю та щирою допомогою.

“Він вірив у вільну країну, без вагань став на її захист та до останнього подиху продовжував боротьбу за Україну та щасливе майбутнє для своєї сім’ї. Його серце билося за Україну, і його відвага — приклад для наслідування. Ми пам’ятатимемо Назара як одного з тих, хто не здався і став частиною великої історії нашої держави. Твій дух завжди буде з нами, а боротьба продовжиться в наших серцях і в наших діях”, – йдеться у повідомленні від Юлії Марціновської.

Вільний духом, відданий рідній країні, добрий батько і турботливий син, він захоплювався спортом, літературою, любив і класиків, і книги сучасників. Був членом Коломийського бігового клубу “Runday”.

Назар мав би ще так багато дати доброго для цього світу, рідної країни, своїх близьких… якби не війна.

Сьогодні, 9 жовтня, воїн назавжди повернувся у рідну Ценяву. Односельчани зустріли скорботний кортеж з тілом захисникабіля Могили, далі траурна процесія продовжилася до Будинку культури.

Прощання із Назарієм Марціновським розпочнеться 10 жовтня об 11:00 у Будинку культури села Ценяви. Далі кортеж попрямує до будинку загиблого воїна (вул. Квіткова).

Опісля кортеж буде рухатись до костелу Відвідання Єлизавети Пресвятою Дівою Марією села Ценява, де близько 12:00 громада та всі небайдужі зможуть молитовно попрощатись із Назаром. Закликаємо прийти та віддати шану захиснику.

Вічна пам’ять захиснику Назару…