Коломия До сайту

У Надвірній відкрили меморіальні дошки полеглим воїнам Григорію Ружилу та Ігорю Кочмару

Вчора, 8 жовтня, на фасаді Надвірнянського ліцею №3 відбулося відкриття меморіальних стел двом Героям, які поклали своє життя за волю та незалежність нашої країни.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на мера Надвірної.

Зокрема меморіальну дошку відкрили воїну Григорію Ружилу, який загинув 19 червня 2024 року в р-н. північної околиці н.п. Дорожнянка Пологівського р-н. Запорізької обл.

Ружило Григорій Іванович народився у 1973, проживав у с. Мирне Назавизівського старостинського округу Надвірнянської територіальної громади. Захисник розпочав військову службу ще в 2014 році, завжди був поряд із побратимами, стояв за них до останнього.

Також на фасаді школи увіковічили пам’ять про жителя Надвірної Кочмара Ігоря. Воїн з першого дня війни точно знав – його обов’язок захистити родину та друзів. Сміливий, щирий, відданий обов’язку 57-ми річний солдат Кочмар Ігор загинув у бою 04 вересня 2024 року поблизу н.п. Бездрик Сумського р-ну Сумської обл.

З початку війни Надвірнянська громада втратила 83-х Героїв, їх пам’ять вшанували під час відкриття меморіальних стел.

Віддати шану загиблим Героям прийшли рідні, друзі, колеги, представники місцевої влади, вчителі та учні. Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано рідним. Також всечесні отці провели поминальний молебень та освятили пам’ятні дошки.

Вічна пам’ять воїнам…