Коломия До сайту

Верховна Рада підтримала заборону мобілізації обмежено придатних віком від 18 до 25 років

Сьогодні на голосування у Верховній Раді винесли законопроєкт про заборону мобілізації обмежено придатних українців віком від 18 до 25 років. “За” проголосувало 311 народних обранців. Відтак відповідний законопроект 11379-д ухвалено у другому читанні та в цілому.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Гончаренка.

Після двох місяців дискусій в оборонному комітеті депутати таки рекомендували парламенту ухвалити компроміс на базі трьох законопроєктів про заборону мобілізувати колишніх обмежено придатних хлопців до 25 років і про звільнення зі служби вже мобілізованих із цієї категорії.

Законопроєкт рекомендували ухвалити в другому читанні, але спікер парламенту повідомив, що потрібно вирішити, як замінити уже мобілізованих юнаків.

Відтак 9 жовтня Верховна Рада України ухвалила рішення щодо припинення мобілізації для військовозобов’язаних чоловіків віком до 25 років, які за станом здоров’я визнані непридатними до служби в мирний час, але обмежено придатними у воєнний час.

Водночас у цьому законопроєкті не передбачили демобілізацію, тих, кого вже встигли призвати.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com