Інформатор Коломия

ГОРОДЕНКА

Малолітній пив самогонку на стадіоні, Городенківський суд оштрафував матір

Малолітній пив самогонку на стадіоні, Коломийський суд оштрафував матір

У серпні 2024 року поліція зупинила малолітнього хлопця, який випивав самогонку на стадіоні в селі Стрільче Коломийського району, а потім юнак хитаючись подався далі, шпортався, “чим ображав людську гідність та громадську мораль”, як зазначається в матеріалах суду. Матір юного поціновувача вогняної судили за ухилення від виконання обов’язків виховання. 

Що присудили жінці – знає Інформатор Коломия.

Ситуація трапилася 17 серпня близько 20:30 год. на території стадіону в селі Стрільче по вул. С.Бандери.

“Малолітній розпивав алкогольні напої, а саме горілку домашнього виробництва, ємністю 0,5 літра, в подальшому перебував у громадському місці в п’яному вигляді, йшов, хитався, спотикався, чим ображав людську гідність та громадську мораль”, – йдеться в судовій справі.

Проступок хлопця кваліфікували як адміністративне правопорушення, передбачене ст. 178 ч. 1 КУпАП. Оскільки юнак не досягнув ще повноліття, то відповідати за такі викрутаси довелось матері.

Проте жінка на суд не з’явилася, пояснивши це виїздом за кордон та сімейними обставинами. Проте з правопорушенням згодилася і зобов’язалася переглянути дозвілля та виховання свого малолітнього сина. Жінці присудили штраф 850 гривень. Ще 605 грн їй доведеться віддати з сімейного бюджету на судовий збір.

Насправді нічого курйозного в цій ситуації нема. Дитячий алкоголізм – серйозна проблема українського суспільства. За даними ВООЗ, Україна посідає перше місце у світі за рівнем поширення дитячого алкоголізму.

“Згідно з даними дослідження, що проводилось у межах проекту ESPAD до повномасштабного вторгнення, близько 86% підлітків (15 — 17 років) мали досвід вживання спиртного. Серед них 46,3% вживали алкогольні напої більше десяти разів”, — розповідає Лідія Білас, засновниця мережі освітніх проектів MRIYDIY.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору