Коломия До сайту

Мешканець Коломийщини налагодив виготовлення тютюну на своїй присадибній ділянці

42-річний прикарпатець отримав понад 150 тисяч штрафу за незаконне виготовлення, зберігання й збут тютюну, який вирощував в одному з населених пунктів Коломийського району.

Інформатор Коломия розповість деталі з посиланням на прокуратуру області.

Справу місцевого мешканця розглядав Снятинський суд. Як стало відомо, продовж березня-серпня цього року чоловік організував виготовлення тютюну.

На своїй присадибній ділянці він посадив насіння тютюну, систематично здійснював рихлення ґрунту, прополювання та прорідження рослин. Також обвинувачений сконструював саморобний пристрій для подріблення висушених фрагментів листкових пластинок тютюну.

Через інтернет-мережі та поштову доставку в інші регіони України він продавав свій товар, а кошти отримував через платіжну систему або на банківську картку.

Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 153 тис. грн із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, знарядь виробництва та сировини для їх виготовлення. А також позбавили права займатися діяльністю, пов’язаною зі здійсненням торгівлі підакцизними товарами, строком на 2 роки.

Вирок суду ще не набрав законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com