Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прокуратура підозрює депутата в забрудненні земель у Верховині

Прокуратура підозрює депутата в забрудненні земель у Верховині

Івано-Франківська обласна прокуратура повідомила про підозру начальнику комунального підприємства, який є депутатом 8-го демократичного скликання Верховинської селищної ради, за забруднення земель у центрі селища Верховина. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на прокуратуру області.

В прокуратурі розпочали кримінальне провадження на підставі скарг місцевих мешканців про нестерпний сморід та забруднення земель у селищі Верховина. Через новоутворене сміттєзвалище, отруйні стічні води потрапили до річки Чорний Черемош, що становить небезпеку для довкілля. Внаслідок кримінального правопорушення навколишньому середовищу завдано збитків на понад пів мільйона гривень.

Як встановило слідство, на території комунального підприємства сортували сміття, що й спричинило забруднення земель отруйними речовинами, зокрема барієм, нікелем, миш’яком, хромом, марганцем, сульфатами та нітратами.

Підозрюваним у скоєнні правопорушення виявився депутат восьмого демократичного скликання Верховинської селищної ради Івано-Франківської області. Йому повідомили про підозру за ч.  1  ст.  239 КК України (Забруднення земель).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Верховинським РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору