Коломия До сайту

Суботня традиція: коломийська Торговиця у фоторепортажі

Коломияни добре знають, що суботнім ранком на вулиці Атаманюка та Гетьманську краще без причини не заїздити, адже тут у повній красі розгортається Торговиця – ринок під відкритим небом, де придбати щось захоче навіть той, кому наче нічого і не треба було.

Інформатор Коломия ділиться фотографіями ранкового базару.

Торговиця – місце де на прилавку конкурують сучасна кухонна техніка та радянські вафельниці, на одному кроці продають новенькі велосипеди, а на іншому вже домашніх курочок чи книги. А ще сюди, певне, часто заїжджають початківці ландшафтного дизайну, адже різноманіття туй чи квітів привертає погляд перехожих. Біля автомобільного ринку можна знайти й продукти: овочі, гриби, імпортні товари.

Торгові місця, як і в 90-х, починаються ще далеко на під’їзді до ринку – обабіч вулиці Гетьманської. Хтось скромно викладає свої старі речі на целофан, розстелений просто на тротуар, хтось – розвішує на вішаки й гачки прямо на парканці приватних будинків. А тепер Торговиця й зовсім простягнулася ще з вулиці Антоненка-Давидовича, що поряд автостанції.

Людей в суботній ранок 12 жовтня чимало – ґазди зібралися на ринок, аби придбати картоплі на зиму, а ще капусти, яку вдома всі активно квасять про запас.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com