Коломия До сайту

Майже, як на передовій: головний озеленювач коштує Коломиї по 57000 грн щомісяця

Оклад в 37 тис грн, вочевидь, недостатня винагорода директору коломийського комунального підприємства “Зеленосвіт” Віталія Тимчука. Чи то Коломия за пів року з ним так розквітла, чи то просто міський голова має особливий сентимент до свого колишнього шофера, та факт лишається фактом: десятки тисяч наших податків тікають на зарплату Віталію Тимчуку. 

Інформатор розповість більше.

Уважні виборці могли зустріти нинішнього директора КП “Зеленосвіт” під час передвиборчої агітації Богдана Станіславського. Саме Віталій у 2020-му возив кандидата і майбутнього голову міста на зустрічі з електоратом. На той час він працював на фірмі мерової сім’ї – ТОВ “Станіславський”, дослужився певного професійного росту: з головного інженера до посади заступника директора з розвитку.

До теми: Антипремія “Найбільша премія начальства ратуші-2023”

З грудня 2020 року працював заступником директора КП “Полігон Екологія”, за два роки 2022 року – став директором вже згаданого комунального закладу “Сервісний центр”.  З листопада 2022 року призначений на посаду заступника начальника управління освіти. Саме тоді у наших журналістів виникли питання, як деревообробна спеціальність могла прислужитися коломийській освіті. Проте і тут шофер Станіславського довго не затримався. Щойно багаторічний директор КП “Зеленосвіт” Василь Михайлищук пішов на пенсію – це тепленьке місце зайняв Віталій Тимчук. А згодом і для його сина Дениса у ратуші знайшлась добра посада.

Що ж до зарплати, то згідно декларації за 2023 рік Віталій Тимчук заробив за 8 місяців та 14 днів роботи в управлінні освіти 248 442 грн. Відтак середня зарплатня тут сягала 28 000 грн. Також отримав за цей період пенсію 24 000 грн.

У комунальному підприємстві працювати явно вигідніше, аніж в освіті. Начальником КП “Зеленосвіт” Віталій Тимчук став 20 березня 2024 року. За 10 днів роботи на посаді він заробив  25770 грн. Тобто 1 день роботи цього спеціаліста місту обходиться в понад 2500 грн… В кого такі заробітки?

До теми: Офіційно по 1000€ щомісяця з бюджету йде на зарплату заступниці міського голови Коломийської ТГ

З коштів платників податків Коломийської громади щомісяця колишньому шоферу Станіславського нараховують по пів сотні тисяч гривень. Загалом за 5 місяців роботи набігло чверть мільйона. В середньому зарплата Віталія Тимчука сягнула 50 600 грн/місяць. За ці гроші два солдати несуть службу в ЗСУ 24/7 без права поїхати додому на вихідний.

Оклад Віталія Тимчука на початку року сягав 14 400 грн. А вже з квітня зріс утричі, сягнувши 36000-38000 грн/міс. До цього непоганого окладу Віталію за наші податки нараховують ще надбавку – щоразу по 18000 грн. У червні ж виплатили 25550 грн відрядних.

Читайте також: Двічі по 150% премії, зарплата по 100 000 грн… Скільки отримує начальник водоканалу Коломиї

Сам Віталій Тимчук каже, що це кошти за поїздку на будівництво фортифікаційних споруд. Ми перепитали, скільки протягом цього відрядження Віталій насправді будував оборонні споруди, але чоловік не зміг згадати кількість днів.

Детальніше із зарплатою цього начальника можете ознайомитись у таблиці, яку на наш інформаційний запит надала Коломийська міськрада. Нижче – зарплати інших начальників ратуші.

Читайте до теми:

100 000 грн – меру на відрядження + стабільні премії та надбавки за “високі досягнення”

Двічі по 150% премії, зарплата по 100 000 грн… Скільки отримує начальник водоканалу Коломиї

Офіційно по 1000€ щомісяця з бюджету йде на зарплату заступниці міського голови Коломийської ТГ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.