Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що відомо про рейди ТЦК та СП в Коломиї та на Прикарпаття та чи будуть такі перевірки систематичними?

Що відомо про рейди ТЦК та СП в Коломиї та на Прикарпаття та чи будуть такі перевірки систематичними?

Увечері 11 жовтня у Коломиї та по всій Івано-Франківській області працівники ТЦК та СП працювали у закладах громадського харчування. Наразі відомо про вручення повісток у барах та кафе. А враховуючи те, що того дня по пивних зібралося чимало чоловіків на перегляд матчу “Україна — Грузія”, роботи з військовозобов’язаними не забракло.

Повідомляє Інформатор за даними з власних джерел.

Франківщина – не єдина область, де працівники центрів комплектування здійснювали перевірку. Зокрема мобілізаційні заходи відбулися у приміщеннях ресторанів та клубів у кількох українських містах. Завітали й на концерт гурту “Океан Ельзи”, який відбувся у Палаці спорту в Києві.

Наразі журналістам “Галки”  ситуацію прокоментував речник Івано-Франківського обласного ТЦК і СП Дмитро Бойканюк.

“Дійсно, проводилися заходи з оповіщення у громадських місцях, з метою перевірки військово-облікових документів та розшуку тих осіб, які є порушниками правилам військового обліку”, – сказав Бойканюк.

Редакції стало відомо, що такі мобільні групи працювали у франківських Pasage Gartenberg, Yoki, Zosina Wola, калуському Vintage.

“Під час заходів виявили осіб, які є порушниками обліку, до них прийняті відповідні заходи”, – додав військовий.

Заходи оповіщення проводяться у різних регіонах Прикарпаття, в тому числі у гірськолижних курортах.

На Facebook-сторінці Івано-Франківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки закликали жителів і гостей Прикарпаття коректно поводитися й надавати для перевірки військово-облікові документи їхнім представникам чи поліцейським.

“Просимо прикарпатців та гостей області дотримуватися усіх норм чинного законодавства. На прохання представників ТЦК та СП чи працівників правоохоронних органів надати для перевірки військово-облікові документи, реагувати коректно. Нагадуємо, що за перешкоджання їхній роботі передбачена адміністративна та кримінальна відповідальності”, — йдеться у дописі.

11 жовтня 2024 року в обласному та районних центрах Івано-Франківщини військовослужбовці ТЦК та СП разом з поліцейськими проводили оповіщення в громадських закладах.
Про це Суспільному стало відомо з власних джерел.

Під час перевірок вони виявили порушників військового обліку. Заходи оповіщення проводитимуть і надалі.

У Верховній Раді дали оцінку таким діям ТЦК та СП. Зокрема голова комітету Верховної ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв у своєму дописі на Facebook наголосив, що не вважає загрозою для української економіки та культури перевірки документів у барах чи клубах, а також на концертах.

«Ні, я не вважаю перевірку документів після концерту «Океан Ельзи» загрозою для української культури. Так само, як і після будь-якого публічного або масового заходу», – зазначив нардеп.

А ще зазначив, що такі заходи мають бути наскрізними і постійними, “і всі мають про це знати”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору