Коломия До сайту

На Косівщині провели футбольний турнір в пам’ять про полеглого Героя України Василя Матійчука

Герой України Василь Матійчук загинув від ворожого дрона поблизу Малинівки Запорізької області. Молодому воїну було всього 32 роки… В пам’ять про захисника у його рідному Хімчині організували турнір з футболу, саме цим видом спорту захоплювався Герой.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Косівську районну військову адміністрацію.

Василь Матійчук із позивним “десант” був оператором дронів 74 окремого батальйону 102-ої окремої бригади ТРО. За допомогою безпілотників успішно проявив себе як коригувальник вогню: на його рахунку десятки збитих ворожих дронів та бойової техніки окупанта. Не один наш захисник завдячує хороброму бійцю з Україною в серці своїм врятованим життям. Але рятуючи побратима, Василь загинув сам… Йому було всього 32 роки.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння воїну звання Героя України (посмертно) 29 вересня, а згодом вручив матері військовослужбовця орден «Золота Зірка».

Василь Матійчук жив Україною, самовіддано боровся за свободу своєї держави, мріяв бачити рідну землю вільною та незалежною. Та війна обірвала плани сміливого воїна родом із Хімчина Рожнівської територіальної громади.

У рідному селі полеглого бійця в пам’ять про Василя Матійчука організували турнір з футболу. На місцевому стадіоні зібралося чимало людей, вшанувати пам’ять відважного військовослужбовця Збройних Сил України прийшли родина, односельці, побратими, духовенство, школярі, представники влади.

Футбольний турнір розпочали хвилиною мовчання та спільним виконанням Гімну України під майоріння синьо-жовтих стягів, які на честь свого земляка на стадіоні розгорнули діти.

На майданчику зі штучним покриттям та футбольному полі розгорнулися футбольні ігри серед дитячих та дорослих команд із Хімчина, Рожнова, Вербовця, Косова. У підсумку змагального дня серед дитячих команд перемогу виборола ФК с. Рожнів. Другою фінішувала ФК м. Косова, “бронза” у ФК с. Хімчин. Серед команд дорослого складу перше місце у ФК с. Вербовець, друге і третє місця між собою розділили ФК с. Хімчин та с. Рожнів відповідно.

Крім того, по іншу сторону поля збирали кошти на підтримку війська.

Мама і сестра полеглого Василя Матійчука нагородили команди кубками та медалями.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com