Коломия До сайту

Правоохоронці перевірили інформацію про мінування водоканалу в Коломиї

Сьогодні, 14 жовтня, до поліції надійшло одразу кілька повідомлень про замінування будівель на Прикарпатті, серед яких – Коломияводоканал. Інформація про мінування водоканалу в Коломиї виявилась неправдивою.

Повідомляє Інформатор.

Нагадуємо, в обід 14 жовтня на пошту поліції Прикарпаття надійшло більше 10-ти повідомлень про замінування ряду будівель. У списку – медичні заклади, суди, адміністративні будівлі. У Коломиї можлива загроза була щодо КП “Коломияводоканал”.

Станом на 15:00 обстеження завершено. Після проведення ряду заходів інформація про замінування водоканалу у Коломиї не знайшла підтвердження.

У поліції області припускають, що це цілеспрямована акція, адже повідомлень про мінування сьогодні дуже багато по всій Україні.

За всіма фактами проводять досудові розслідування за ч. 1 ст. 259 ККУ (передбачає завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, — карається позбавленням волі на строк від двох до шести років).

Крім цього,  відповідальність за подібний злочин передбачена ч. 1 ст. 258 ККУ. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. За повторний такий вчинок людині загрожує від семи до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com