Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Анестезіолог Коломийської ЦРЛ може опинитися за ґратами через смерть 7-річної пацієнтки

Анестезіолог Коломийської ЦРЛ може опинитися за ґратами через смерть 7-річної пацієнки

7-річна дівчинка потрапила до Коломийської центральної районної лікарні з гострим апендицитом. Через недбалість лікаря-анестезіолога дитина померла. Тепер медика судитимуть.

Деталями від обласної прокуратури ділиться Інформатор Коломия.

До Коломийської ЦРЛ 7-річну дівчинку з діагнозом «гострий апендицит» госпіталізували у квітні 2020 року.

Встановлено, що перед оперативним втручання лікарем-анестезіологом було порушено «Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей». Внаслідок цього під час наркозу у пацієнтки виник анафілактичний шок. Всі реанімаційні заходи протишокової терапії були неефективними, та, як наслідок, дівчинка померла.

“Висновком комісійної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв’язок між діями медика та смертю дитини”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Коломийські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо лікаря-анестезіолога Коломийської ЦРЛ, який під час проведення анестезії перед оперативним втручанням неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України).

За вчинене лікарю загрожує покарання у виді обмеження волі до 5 років або ув’язнення до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на до трьох років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору