Коломия До сайту

Мер Коломиї рятувався втечею від запитань про холоднечу в садках

Головний герой цього кіно, вочевидь, схвильований приходом журналістів, поспішив вимкнути батареї й відчинив вікно у своєму відремонтованому за наші податки кабінетику. Коли ми почали ставити логічні, хоч і незручні питання, чиновник втік у підсобку. Каже, не погоджена зустріч…

Але це кіно з життя. Це алогічна реальність дій міського голови Коломийської громади. Богдан Станіславський тікає від питань про холод в садочках. Та Інформатор не звик замовкати, коли перед носом гепають дверима. На місцевих царків є інші методи впливу.

Ситуація трапилась 15 жовтня. Надворі — +8°С. А в деяких групах дитсадків не набагато вище: від +11°С до +14°С. Після вимірювання температури повітря у дитсадках йдемо до міського голови. В приймальні мера гаряче: +26°С. Ну, ясна річ, ситий голодного не зрозуміє.

Але маємо слабку надію, що покажемо фото з термометрів закладів дошкілля й влада таки візьметься за голову.

Дива не сталось. Богдан Станіславський і слухати не схотів. Обірвав питання, спробував атакувати звинуваченнями, буцімто журналісти “увірвались” до нього в кабінет. Каже, у нього є свій план і треба було погодити, а так йому не до цього…

Не до здоров’я дітей? Чи не до зізнання, що байдуже?

Але ми ніколи не прагнули подобатись владі, тому увімкнули камеру, аби чиновник отямився і згадав, що він перебуває на робочому місці, в робочий час та ще й в комунальній установі. Проте Станіславський тікає у підсобне приміщення, таку собі імпровізовану переговорну за склом.

Розкішний ремонт за кошти громади наші кореспонденти оцінили вже давно. Тому цікавили лише батареї: на дотик розуміємо, що опалення вимкнули хвилин 10 перед нашим візитом. Зрештою у ратуші повно камер та ще й заступниця міського голови Зоряна Михалушко була повідомлена про мету нашого візиту. Тому в мера було достатньо часу, аби спробувати приховати той факт, що опалювальний сезон в чиновницьких кабінетах вже розпочався… на відміну від садочків, шкіл, лікарень міста.

При вимкнених електричних батареях і відчиненому вікні в кабінеті очільника Коломиї не студено: термометр показує +22°С. Тим часом у дитячих садках холод. Так при моніторингу температури у групах наші журналісти зафіксували від +11°С до 17°С. Там, де всупереч забороні вихователі увімкнули електричні нагрівачі, вдалось підняти температуру до +18°С-19°С.

Розпочати опалювальний сезон у ратуші задумали аж з листопада.

Читайте до теми: Премію – своїм, економію – на дітях: дошкільнята Коломиї мерзнуть у дитсадках | ВІДЕО

А щоб діткам було не зимно лягати до ліжечок – вихователі нагрівають воду і заливають її по пляшках, перед сонним часом кладуть плашки під ковдри маленьких вихованців.

Від журналістів мер може втекти, але від громадського осуду – ні. Жодна мама не змириться, аби її дитина днями мерзла, жоден батько таке не пробачить. Тому ці зароблені бруківками політичні бали Станіславського тануть через такі цинічні вчинки.

А крім того наші журналісти звернулися на гарячі лінії міносвіти та обласної адміністрації зі скаргами і доказами про порушення санітарних норм температурного режиму в закладах дошкільної освіти. Тож сподіваємось, що нашій дітворі не доведеться чекати на теплі батареї аж до листопада.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com