Коломия До сайту

З бюджету Городенківської громади витратили майже 200 тис грн на ремонти в церквах

Влітку 2024 року центр культури і мистецтв Городенківської міськради уклав три договори на закупівлю будівельних матеріалів для двох храмів у громаді. Угоди ці прямі, без конкуренції. Загальні витрати сягнули 198 700 грн.

Повідомляє Інформатор.

Стаття 35 Конституції України стверджує, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа — від церкви. Проте нерідко трапляється, що місцеві ради вкладають частину коштів зі своїх бюджетів у розбудову й ремонт церков.

Зокрема влітку 2024 року за кошти платників податків Городенківської громади закупили будівельні матеріали для облаштування приміщень у церквах сіл Семаківці та Топорівці.

Зокрема 104 500 грн пішло на забезпечення будматеріалами церкви св. Миколая Чернецького  села Семаківці, ще на 15 000 грн закупили цих товарів для церкви Успіння Пресвятої Богородиці, що у селі Топорівці.

Постачали ці товари Тарновецька Наталія Дмитрівна та  Стусяк Василь Миколайович.

СТУСЯК ВАСИЛЬ МИКОЛАЙОВИЧ, зареєстрована в селі Топорівці цієї ж громади. У договорі не зазначено, які саме будівельні матеріали, тільки вписали кількість – 104 шт. Призначення – для облаштування у храмі Успіння Пресвятої Богородиці  села Топорівці

ТАРНОВЕЦЬКА НАТАЛІЯ ДМИТРІВНА, зареєстрована в Чернятин. Йдеться про блоки 20*30*60, пиломатеріали, арматуру й цемент для храму св. Миколая Чернецького. Загальна вартість 104 500 грн.

Опісля на сторінці церкви знаходимо новобудову з блоків. Виглядає ця церковна споруда так:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com