Коломия До сайту

Мешканець Снятинщини втратив 120 тис грн, продаючи автозапчастини в інтернеті

Житель Снятинської громади намагався продати запчастини до автомобіля через інтернет, став жертвою шахраїв, які зняли з картки чоловіка 120 тис грн. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на поліцію області.

За словами потерпілого, він опублікував оголошення про продаж товару на сайті оголошень. Невдовзі отримав повідомлення від потенційного покупця, який запевнив, що зацікавлений в покупці автозапчастин. Для оформлення так званої онлайн-доставки зловмисник надіслав фішингове посилання. Перейшовши за ним, потерпілий ввів дані свого банківського рахунку. Натомість, замість очікуваного зарахування коштів, з його рахунку зникла значна сума.

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом шахрайства, відповідно до ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вже вкотре наголошують громадянам в жодному разі не переходити на сумнівними посиланнями, уважно перевіряти їх та купувати або ж продавати товари лише на перевірених сайтах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com